2019 avize modelleri, trend renkleri ve farklı formları ile dekorasyon alanında yer alıyor. Ev dekorasyonu için avize modeli seçerken öncelikle iki şeye dikkat etmelisiniz. Bunlardan birincisi evinizin hangi konumu için avize seçiyor oluşunuz. İkinci ise yılın yeni gelen avize trendleri. Kısacası avize seçmeden önce; retro avize modelleri, modern ve sportif avize modelleri, klasik avizeler, sarkıt – şamdan – küre avizeler ya da uzak doğu tarzı kağıt avizeler konusunda kısa bir araştırma yapmanız gerekebilir.

Tavana Sabit Avize Modelleri

Söz gelimi tavana sabit ya da çok kısa saplı olan avizeleri oturma odaları için önermiyoruz. Bu ürünler giriş – antre, hol ya da banyo gibi alanlara yakışsa da oturma odası gibi alanlarda fazla şık durmayacaktır. Oturma odası lambaları ise her zaman gözler önünde olacağından şıklık gerektirir.

Salonlarınız için ise abartılı modellere yönelebilirsiniz. Çağımızın dekorasyonunda bir oda da tek bir kaynaktan ışık almak yerine oda içerisindeki farklı kaynaklardan yayılan ışık kullanımı popüler durumda. Yanı sıra okuma alanlarında fazla aydınlatma kullanılırken tv alanlarında ise az aydınlatma tercih ediliyor. Dahası tavana yansıyan aydınlatmalar gözü yormayan ve çok daha sağlıklı modellerden olmakta. Bu tarz ışıklar ışığı odaya dağıtarak yansıtır. Dolayısıyla da son zamanlarda en çok  tercih edilen avize modellerini oluşturuyor.

Şamdanlı Ve Retro Avize Modelleri

Şamdanlı avize modelleri genellikle klasik ve avangard stilde döşenmiş oda ve salonlarda kullanılır. Yanı sıra eklektik yani karma bir tarz yansıtmak istediğiniz salon ya da oturma odalarında da bu tarz ürünleri dikkatli bir şekilde kullanabilirsiniz. Yine sakin rustik tarzlarla birlikte de kullanalabilirsiniz dilerseniz.

Retro avize modelleri eksi dekorasyon trendlerine uyumlu çizgilere sahip avize modellerindendir. Eskiye dayanan klasik ya da geçmiş tarzları günümüzde yaşatan salon ya da oturma oda stillerinde hatta hatta bu stildeki yatak odalarında dahi kullanılabilir. Ortamlara romantik ve yaşanmışlık hissi yayar.

Karpuz şamdanlı ve kristallere sahip olan avize modelleri modern döşeme tarzındaki odalarda kullanılmamalıdır. Gösterişli avangard mobilyalarla birlikte de kullanılabilir. Bu içeriğimizde de sizlere 2019 avize modelleri nden söz ettik.

Modern salonlar ve oturma odaları için tasarlanmış olan metal alaşımlı davul avize modeli

Klasik ve avangart salon ya da odalara uygun iddialı ve şaha şahalı avize modeli

Rustik tarza uygun ahşap avize modeli

Modern giriş, hol ve mutfaklara uygun sade çatlatmalı küre avize modeli

Modern, rustik ve iskandinav tarzda döşenmiş evlerle uyumlu çağdaş tasarımlı trend, sportif avize modeli


Modern dekorasyona uyumlu koyu metal avize (oturma odaları, salon ve açık mutfaklarda dahi kullanılabilir)

Klasik hol ve girişlere uyumlu avize

Romantik tasarımlı oturma odaları ya da yatak odaları için uyumlu avize modeli

Modern oturma odalarına uyumlu pasta avize modeli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir