Konumuz 2019 Chester Koltuk Trendi… Tıpkı moda alanında olduğu gibi dekorasyon alanının da genel geçer kavramlarından olmayan ve sürekli Retrolarla gündeme gelen parçaları var. İşte bunlardan biri de Chesterfield koltuk modelleridir. Chester koltuklar için ölümsüz ve zamansız koltuk modelidir de diyabiliriz. Zira her dönemin özel bir kahramanı olan bu parçalar, asla yok olmayan deko öğelerinden.Yok olmaktan da öte son zamanlarda oldukça ön plandalar. Başlıkta da belirttiğimiz gibi 2018 – 19 sezonunun en büyük trendi Chesterfield koltuk tasarımı ilk olarak  1600’lü yıllarda, İngiltere’nin /Anglo-saxon bölgesinde tasarlanmış ve mucidi ise 4. Earl Chesterfield. Kapitone – deri döşeme tarzında üzerine eşit aralıklarla düğme dikilerek oluşturulan Chesterfield koltuklar adlarını ise İngiltere’deki Chesterfield kasabasından alıyor.

Asillerin Koltuk Stili Chester

Kontlardan, Lordlara, ünlülerden, sanatçılara hatta politikacılara kadar bilimum ünlü kişinin evini süsleyen yegane ve değerli parçaları  oluşturmaktalar. Yanı sıra bu koltuk modelleri eskiyi ve eskiye duyulan özlemi üzerinde taşıyan objeler olarak da kabul gördüklerinden solma yapmış ve aşındırılmış tasarımlarıyla daha da popüler sayılıyor. İlaveten; iskelet yapısının farklılığı, dolgusu, deri /kumaş kaplaması, döşeme tipi, düğmeli vurgusu, raptiyesi gibi materyallerle de büyük bir emek isteyen usta işi koltuk modellerini oluşturur.

Yanı sıra Chester koltuk modellerini evlerinizde hatta ofislerde 2’li, 3’lü oturma koltuğu olarak seçebileceğiniz gibi tekli ya da L koltuk biçiminde de seçebilirsiniz. Chester koltuklar salt / orijinal tarzlarıyla tasarlanabiliyorken şimdilerde farklı desen ve stillerle birleştirilerek  resetlenen bir tarza dönüşmüş durumda. Bu bakımdan çok yönlü olan Chester koltuk modellerini; İskandinav tarzından, modern tazrlarla ya da rüstik tarzlarla birlikte bile kullanabilirsiniz.

Modası hiç geçmeyen ve girdiği her mekana uyarak yaşam alanlarını asilleştiren Chester koltuk modellerini, kolçaklı ya da kolçaksız modeller halinde dahi kullanabilirsiniz. Düğmeli, raptiyeli tarzıyla kolçak kısımları dışa doğru kıvrılan bu koltuk modellerini evinizin her köşesinde kullanabilirsiniz. Örneğin Çhesterfieldlar çalışma odası, hol ve antre gibi alanlarda kullanılabileceği gibi salonlarınızda farklı koltuklarla takım yapılarak da kullanılabilir.

Chester Ve Tuğla Duvar Fonu

Yanı sıra arka fonda tuğla görünümlü duvar kağıtlarının ya da gerçek tuğla taşların kullanıldığı duvarlar bir Cherster koltuk modeline karakteristik uyum bakımından oldukça paralel olan tasarımlardandır. Bu taz bir köşeniz varsa kesinlikle Chester koltuğunuzu bu bölümün önünde kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bir Chester koltuğu; iskandinav, klasik, modern Akdeniz, endüstriyel, Asyatik her stille birlikte rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca kaplamasında da hemen her stil ve renge uyum sağlayabilecek olan bir koltuk stilidir Chesterlar. Bu arada Chester koltukların orijinal döşeme malzemesinin deri olduğu unutulmamalıdır.  Deri döşeme stili, Chester koltuklara çok yakışsa da şıklığı ve otantik yapısıyla çok yakışmakta. Fakat derinin üretim zorluğunu, maliyetini ve ekolojik dengeye verdiği zararı düşünecek olursak,  suni deri yani vinil kumaşları seçmek çok daha yerinde bir karar olacaktır. Dilerseniz siz de eviniz için yepyeni bir Chester koltuk modeli satın alarak 2019 Chester Koltuk Trendi ni gustonuza göre uyarlayabilirsiniz. Eskitmeli, otantik ya da klasik halı modelleriyle harika duracak olan bu koltuk modelleri için Wellsofthome sayfalarından uygun bir halı örtüsü modeli de seçebilirsiniz.