2019 Dekorasyon Trendleri, tasarım meraklıları için yeniden düzenlendi. Nasıl ki giyim trendlerini kaçırmamak ve demode kalmamak adına yakından takip ediyoruz, ev dekorasyon trendleri de her sezon tekrardan yenileniyor. 2018 yılının bitmesine çeyrek kala ve 2019 yılı yaklaşırken, gelin hep birlikte yeni sezonun popüler deko akımlarına birlikte göz atalım.

Kim bilir? … Belki siz de dünya evine girecek olanlardansınız ve yeni trendlere göre bir ev tasarlamak istiyorsunuz. Ya da ev dekorasyonunu baştan aşağı yenilemek isteyen biri dahi olabilirsiniz. O zaman dikkat! …  Başlamadan önce hemen belirtelim öncelikle yeni sezonda gelen dekorasyon kreasyonları maksimum derecede doğal ve natürel. Kısacası önümüzdeki sene iç mimari alemi, ilhamını ve gücünü doğadan alacak. Daha da açacak olursak renkler ve materyaller hep natürel kaynaklardan… Yani yapay görünümlü hiçbir şeye yer yok.  Zira modern, minimal ve fütüristik tarzların donukluğu insanları bir hayli bunaltmış ve kendinden soğutmuş olmalı ki son durum böyle.

2019 Dekorasyon Trendleri İçindeki Her Şey Doğal

Yani rengini doğadan alan kök boyalar,  doğadan gelen ahşap dokuları, cam, taş, mermer gibi öğeleri evlerimizde sıklıkla kullanacağız. Yanı sıra tüm bu materyaller çevreyi kirletmemek adına sürdürülebilir ve uzun ömürlü malzemelerden tasarlanacak. Ayrıca da son dönem oldukça popüler olan retro harmanıyla çıkacak karşımıza.

Örneğin mutfaklardan salonlara, kütüphanelerden, şifonyerlere ya da tv ünitelerinden konsollara hatta büfelere kadar doğal ahşabın yansımalarını görmeye hazırlıklı olun. Üstelik işlenmemiş ve ham haline yakın en minimal stilleriyle kullanılacak bu eşya türevleri. İskandinav stillinde çok öne çıkan boyanmamış, işlenmemiş masif ahşap görünümleri bu yıl çok popüler örneğin. Ayrıca köy ya da kasaba evlerini andıran natürel country stilleri de büyük bir geriye dönüş hareketi başlatacak diyebiliriz 2019 Dekorasyon Trendleri nde.

Yepyeni Renkler Esnetilmiş Mobilyalarla Harmanlanıyor

Biliyorsunuz renk trendleri konusunda her yıl gerek moda ve gerekse dekorasyon alanında belirli bir otorite var ve bu otoritenin adı da ‘ Pantone Color’. Pantone firması 2017 yılında trend olarak ‘grenery’ adı verdiği canlı çimen yeşillerini moda renk olarak belirlemişti. 2018 yılı içinse ada çayı yeşilini favori kılmıştı. Bu sezon ise gri ve yeşil karışımını ön plana çıkaracak. Ayrıca 2019 yılının başı çeken trend renklerini aşağıdaki kartelede bulabilirsiniz.

Sadece bu kadar da değil 2018-19 dekorasyon trendlerinde esnek görünümlü eğrilmiş ve bükülmüş eksantrik öğelere yer veriliyor. Örneğin modern görünümlü esnetilmiş tabure, eğri abajur, şamdanlar, yamultulmuş masa – sandalye detaylarına dikkat diyoruz. Mobilyalarda, perdelerde ve halılarda kullanılacak olan kumaşlardan söz etmek gerekirse kadife ve kapitone kumaşlar bu sezon oldukça ön plana çıkarılıyor.

Yanı sıra sert zeminlerdeki yer karolarında eskiden kullanılan alacalı retro döşemeleri geri geliyor. Örneğin koyu – açık renk şeklinde peş peşe döşenmiş alacalı yer karoları yeniden moda olacak. Duvarlardaki nostaljik tuğla duvar efektleri ya da nostaljik eski ve klasik görünümlü armatürleri yani muslukları kullanmaksa 2019 Dekorasyon Trendleri içinde in.