2020 Dekorasyon Trendi Siyah Mutfak tanımını duyduğunuzda İçinizden; ‘ bir bu eksikti’ diye düşünebilirsiniz. Ama bize soracak olursanız ön yargılı olmamalısınız. Zira zarif siyah mutfak tasarımlarını gördüğünüzde fikriniz değişebilir.

Evet başlıktan da anlayabileceğiniz gibi 2020 siyah mutfak modası nı duyan bir çok kişi eskiyen mutfağını yeni trendlerle donatmak için dekorasyon restorasyonuna başladı bile. Hatta bunu ekonomik bütçelerle oluşturmaya çalışanlar ellerine fırçalarını, siyah boyalarını alarak yerlerden tezgahlara, dolap kapaklarına kadar mutfağını siyaha boyamaya başladı.Peki mutfaklardaki bu ilginç gelişme nasıl yol aldı gelin mutfak dekorasyonlarındaki zaman tüneline hep birlikte bakalım…

Geçmişten Günümüze Mutfak Renk Ve Trendleri

Onca yıldır değişen mutfak trendleri Retro döneminde kırmızı, oranj gibi renkli kimliklere bürünürken sonraki yıllarda sararmış hatta yeşermişti. 80’lı yıllarda ise bir ahşap mutfak modası doğmuştu ki gözlerimiz her evde hakim olan bu ahşap dolap modasından başka bir şey görmez olmuştu. 90’lı yıllardan sonra ise mutfaklardaki masif merakı  kırıldı ve yerini çokça göreceğimiz çerçeveli mutfak dolapları almaya başladı. Ve elbette 2000’li yıllardan sonra parlak lake cilalı renkleriyle vişne – kırmızı tonları canlı renkler mutfakları süslemeye başladı. Ama o da ne?… Yıl olmuş 2020 ve biz simsiyah mutfaklardan söz ediyoruz.

2020 Dekorasyon Trendi Siyah Mutfak Bir Ev İçin Ne İfade Ediyor?

Şimdilerde doğada ve dünyada hiç renk kalmamış gibi mutfaklarda tüm renkleri yutan siyah dönüşümünden söz ediyoruz. Sonuç olarak farklı arayışların ve deneyimlerin ardından tasarımcılar yeni nesil mutfaklarda siyah rengi öne çıkarıyor. Peki bu ne anlama geliyor? Son zamanlarda tüm alanlarda sadeleşmeye giden trendler, mutfak dekorasyonunda da maksimum yalınlaşmayı hedefliyor aslında. Yani işini yap ve çık!… Mutfaklarda seni ve gözünü yoran hiçbir fazlalık ya da detay yer almasın felsefesi güdülüyor adeta. Tek kelimeyle yalınlık ve netlik hakim diyebiliriz.

Ama beğenirsiniz, ama beğenmezsiniz… Zaten siyah deyince de öyle gözünüz korkutmasın. Yeni mutfaklarda beyaz gibi yardımcı renklerle dengelenen siyah alternatifin hakim olacak.

Bildiğiniz üzere yakın dönemde mutfaklarda yine siyah – beyaz parlak lake – cilalı yüzeylerin kullanımı oldukça popüler olmuştu. Aynı şekilde yeni sezonda da baştan aşağı siyah renk kullanımından söz etmiyoruz. Elbette yine bu hakim ve güçlü renk, bazı yeni ve eşlikçi renklerle kırılarak kullanılacak. Ama bu kez tek farkı siyah tonlarının mat ve cilasız kullanılacak olması. Yani siyahın karanlık yönü mutfaklarda salt yanıyla bizleri içine çekecek.

Mutfağınıza siyahı sokarken elbette dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var ki bunlardan en önemlisi de zeminden duvara, dolaplara ve eşyalara kadar tüm mutfağı siyaha boğmamak olmalı. Böylesi karanlık ve itici bir mutfakta hiç kimse değil yemek pişirmek, yemek yemek hatta durmak bile istemez zira. Bunun yerine dolap kapakları ve tezgâhta tercih ettiğiniz siyah vurgusunu daha açık tonlarla zemin ya da beyaz duvarlarla dengelemeniz gerekir.

İşin Sırrı Mat Siyahta Saklı

Mutfaklarda bu sezon siyah mermer tezgahlar kullanılırken, mat cilalı siyah ahşap dolap kapakları da bu görsele eşlik ediyor.  Paslanmaz çelikten tasarlanan ankastre ürünler ise mekana çoğunlukla modern bir hava katıyor ama dilerseniz bu çeşit siyah bir fonla, vintage havasında bir mutfak da tasarlayabilirsiniz.  Duvarlarda ise genellikle beyaz seramikler hakim…

Siyah armatürlerse karolara kontrast bir güzellikte eşlik ediyor.  Sezon trendlerine yönelik siyah mutfak tasarımlarında önemli olan en büyük nokta ise gözü yoran ve ruhu daraltan fazlalıklara yer olmaması. Bu arada cam kenarı gibi güzel detaylarda yeşil bitkilere de yer verebilirsiniz.

Siyah Mutfak

Eğer siz de mutfaklarınızda güç ve iktidarın rengi olan siyahı kullanmak istiyorsanız bu kudretli ve ağırbaşlı rengi tercih edebilirsiniz. Siyaha bürünmüş bu tarz bir mutfakla çok farklı ve trend bir mutfak tasarımına imza atabilirsiniz. Yanı sıra mutfaklarda kullanabileceğiniz siyah ağırlıklı Welsoft halı örtüsü modellerimizi de gözden geçirmeyi unutmayın sakın… Gördüğünüz gibi bu içeriğimizde de sizlere 2020 Dekorasyon Trendi Siyah Mutfak tasarımlarından söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir