2020 Bahçe Peyzaj Trendleri açık havaya ve gün ışığına aç kaldığımız günlerde birçoğumuzun gerçekleştirmek istediği eylemlerden… Yavaş yavaş müstakil evlerimizin, sayfiyelerin ve yazlıkların yolunu tuttuğumuz şu günlerde gelin 2020 en iyi bahçe peyzajı fikirlerine birlikte bakalım.

Zira bahçeleri masrafsızca ve pratikçe konforlu hale getirme fikirleri yaza giriş zamanlarının en çok aranılan konularını oluşturur her daim. Yaz aylarının gelmesinin ardından doğada daha çok zaman geçirmeye başlayacağımızdan dolayı daha özenli, daha konforlu ve daha şık bir bahçede olmak her birimizi ve tüm aile fertlerini de çok daha fazla mutlu edecektir.

O halde mutlu ve verimli bir doğal bahçeye nasıl kavuşabilirsiniz konusundaki fikirlerimizi sizlerle paylaşalım… İşte gece – gündüz en güzel şekilde zaman geçirebileceğiniz bahçe fikirleri.

Kod Farkı Olan Verandadan Bahçeye Geçiş Önerileri

Eğer evinizin verandası yerden yüksekte ise ve resimdeki gibi toprakla arasında kod farkı bulunuyorsa çimento harcı ile tuğla – doğal taş şekli verdiğiniz bir duvar lükstürümü görüntüsü ile bahçeye hoş bir geçiş alanı sağlayabilirsiniz. Hem böylelikle evinizin hemen önünde sevdiğiniz özel bitkilere ayıracağınız kendinize özgü bir bölümünüz de olacaktır.

Bahçenizde Sevimli Heykellere Yer Verin

Kurbağalar, tavşanlar, kedi – köpek, palyaço, noel baba, cüce, şirinler gibi anime ya da efsanevi karakterlerden derlenmiş biblolar bahçenizi çok daha güzel ve renkli bir alana dönüştürecektir kesinlikle.

Bitkilerim Ölüyor Diyenlere Ölmeyen Sukulent Bitki Önerisi

Son dönemlerde gerek evlerde ve gerekse de bahçelerde; ‘asla bitki bakamıyorum, ne yetiştirsem ölüyor’ diyenlerin imdadına yetişen dayanıklı bitki çeşidi sukulentler oluyor. Etli ve içi sulu olan sukulent bitkilerin 50 – 60 çeşidi var ki her biri birbirinden güzel, renkli, gösterişli ve şık duruyor. Eğer siz de bitki bakamamaktan şikayetçiyseniz kesinlikle bahçelerinizi sukulent bitki havuzları ile donatabilirsiniz.

Kazanlar Ve Kovalar Dolusu Bahçe Bitkisi

Eğer bahçelerinizde bitki ekmek için saatlerce derin çukurlar açmakla uğraşmak istemiyorsanız elinizin altında duran kazanlara, toprak kaplara ya da boyadığınız kovalara bitki ekerek bahçenizde muhtelif yerlere yerleştirebilirsiniz.

Çiçeklerin Arasında Adım Taşlarından Bir Yol

Bahçelerde çiçeklerin, ağaç ve bitkilerin arasında yapılacak güzel bir yürüyüş her zaman hepimize iyi gelmiştir. Bunun için mucur taştan yolları kullanabileceğiniz gibi toprağa zahmetsizce bıraktığınız adım taşlarını da tercih edebilirsiniz.

Dilerseniz buradaki gibi büyük çakıl taşlarıyla çevrelediğiniz bitki havuzlarından da tasarlayabilirsiniz.

Bahçenizde geniş alanlara bitki yaymak istemezseniz sadece evinizin duvarlarında yoğunlaşmış çiçek kontürlerini de kullanabilirsiniz.

Toprak Alanı Olmayan Bahçelere Çiçekli Giriş Tasarımları

Bahçemde fazla toprağım yok, dolayısıyla fazla ekim – biçim alanım da yok diyenler üzülmesin. Girişin hemen kenarında bulunan bölümde dar bir çiçek havuzu yaratarak da ortamınızı değerlendirebilirsiniz.

Dilerseniz çiçek güruhlarını kaynak taşları ile çevreleyerek bahçenizde daha tertipli ve göze hitap eden bir görsel oluşturabilirsiniz.

Garajınızda ya da ardiyede bulunan atıl eşyaları atmadan önce bahçe aksesuarı olarak değerlendirilebilir mi sorgusunu yapmayı sakın unutmayın…

Adım Taşı Ve Çakıl Mixi

Adım taşlarını tek başına kullanmayı sevmiyorsanız dilediğiniz renkteki çakıllarla kontür çizgisi oluşturarak zenginleştirebilirsiniz.

Toprak ve Kum – Çakıl Doğallığı Bir Arada

Görselde de gördüğünüz gibi bahçelerinizde bütün doğal materyalleri hayal ettiğiniz gibi meç ederek kullanabilirsiniz. Hatta tıpkı evdeki gibi farklı bir halı örtüsü dahi yaratabilirsiniz. Örneğin burada toprakla bütünleşen çakıldan bir halı oluşturulmuş. Bu içeriğimizde de sizlere 2020 Bahçe Peyzaj Trendleri konusundan söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir