Patchwork Fayans Modelleri renkleri, desenleri ve dekoratif şekilleri ile mutfaklarda farklı bir şıklık yaratıyor.  2020 Yılına damgasını vuracak Patchwork fayans modellerini ise görsellerde bulabilirsiniz. Böylelikle mutfağınız ya da banyo için baktığınız zemin, duvar ve tezgah arası fayans çeşitleri konusunda fikir alabileceksiniz.

Eviniz için hangi bölüm için seramik seçeceğinize karar vererek o alana en uygun aynı zamanda özel ürünü seçmek önemli konulardandır. Eğer mutfak ve banyoda renkli ve hareketli fayanslar görmek istiyorsanız kesinlikle ölümsüz ve asla modası geçmeyen patcwork  – kırk yama fayans modellerini seçebilirsiniz.

Patcwork fayans modelleri; geometrik, etnik, tribal, çini efektleriyle sizlere sayısız seçenek sunuyor yine bu sezon. Ayrıca hiçbir zaman modası geçmeyen bu tarz seramikleri vintage tarzı bir evden klasiğe, modern tarza sahip bir evden etnik bir eve, bohem ya da eklektik bir eve kadar her türlü alanda kullanabilirsiniz.

Renk ve desenleri sevenler kesinlikle evlerine farklı bir şıklık yansıtacak olan kırk yamalı seramiklere yönelebilir. Patchwork seramik çeşitliliği özellikle de mutfaklarda tezgah arası arka fon duvarlarda harika efektler sunuyor ve daha zengin bir çeşitlilik yaratıyor.

Özünde Patchwork – Kırkyama Sanatı Nedir?

Aslında Patchwork tekniği tarihte ilk olarak tek bir orijinal parça oluşturmak için farklı kumaş veya objeleri bir araya getirerek yaratılan geleneksel bir dikiş tekniğidir. Hatta eski dönemlerde fakri zaruret nedeniyle yani yoksulluktan dolayı türetilmiştir. Ama bu harika teknik o kadar sevildi ve beğenildi ki günümüzde şık mutfak zemin – duvarlarından evlerin yer karo tasarımlarına kadar yansıdı.  

Patchwork Seramik Kullanırken Bunlara Dikkat!

Antik çini taklitleri bile günümüzde birçok konfigürasyonla birleştirilerek seramiklere yansıtılıyor.  Böylelikle de tasarım patchwork karolar oluşturularak farklı – zıt renkleri artı çeşitli desenleriyle mutfak tezgah arası patchwork fayans kaplamalarına kadar kullanılıyor ve her modern alanı aydınlatıyor. Eğer mutfağınızda çok renkli pathcwork karolar kullanacaksanız, mekana aşırı yüklenmemeli ve düz renkteki mutfak mobilyalarıyla kombinlemelisiniz.  

Ama dilerseniz sade ve iki renkten oluşan bir patcwork seramiklerini de ekose masa örtüsü – perde gibi renkli unsurlarla kombinleyebilirsiniz. Kısacası Patcwork seramik çeşitliliğini, tezgah üzeri arkasına veya duvara döşeterek üst dolapların alt tarafına doğru bir geçiş olarak dekoratif bir unsur niteliğinde kullanabilirsiniz.

Yine günümüzde innovatif trendlere yönelik olarak çok gösterişli ve egzotik görünen patchwork fayans tasarımlarına rastlamak da mümkün.  Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise iyi uyum sağlayan renkleri kullanmak ve bu renklerle yumuşak – daha hafif bir geçiş yapmak. Örneğin genel manada duvarda üçten fazla renk kullanmak risk almak demektir.  Ancak siz sanatçı ruhlu bir kişilikseniz ve duvarlarda daha çok renk ve parlak desenler görmek istiyorsanız patchwork seramikler sizin için var.

Neden Patcwork Seramik?

Daha çok boho tasarımlı evlerde kullanabileceğiniz oryantal tarzdaki bu gibi seramik modelleri ile çok renkli banyo ve mutfaklar yaratabilirsiniz.

Patcwork desen seramiklerle banyo ve mutfakların soğuk atmosferini kıracağınız kesin ama banyonuz ve mutfağınız aşırı küçükse bu tarz seramikleri kullanmanızı önermiyoruz. Zira mekanı boğabilirsiniz. Bunun dışında kırk yama desen seramiklerle daha çekici ve enerjik tarzdaki banyolar elde etmek mümkün olmaktadır.  Yine evlerinize bu şekilde dinamik bir hava katabilirsiniz.

Patchwork fayans modelleri iskandinav, rustik, modern , retro, vintage, ve minimal dekorasyonlara son derece yakışan enerjik unsurlardır. Sadece bu gibi ürünleri kullanarak yaşam alanlarınıza hareket kazandırabilirsiniz.  Sizlere ilham verecek fayans – seramik – karo modellerini ise görseller arasında bulabilirsiniz. Bu içeriğimizde de sizlere Patchwork Fayans Modelleri nden söz ettik.

2020 En İyi Patchwork Fayans Modelleri” yazısında 4 düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir