2022 Yemek Odası Trendleri ile karşınızdayız. Elbette yeni bir yıla girmiş olmakla beraber gelen yılın ardından getirdiği yeniliklere şahit olmaktayız. Bunlardan biri de yemek odası trendlerinde yaşanıyor. Yenilik evlerde her zaman gereklidir bizce. Söz konusu ev dekorasyonu olduğundaysa yenilik en keyifli öğeye dönüşüyor. Eski eşyalarınızdan kurtulup modern eşyalarla evlerinizi dönüştürdüğünüzde kim bilir ne kadar mutlu oluyorsunuz öyle değil mi? Yemek odaları da evin en önemli kısımların biri olduğundan bu yeni fikirleri hayata geçirebilir ve evinize güzellik katabilirsiniz. Rahat ve şık bir yemek odası dekorasyonuna kim sahip olmak istemez? O halde bu yılda da yemek odalarınızda birçok yeniliği evinize taşıyabileceksiniz.

Yemek Odasında Farklı Sandalye Kullanımı

Yemek odaları salon ile birlikte her zaman en çok göz önünde olan bölümlerdendir. Eve gelen misafirlerin en çok gözünün takıldığı bu bölümler önemli detaylardan oluşuyor. Bu yüzden de dikkatle tasarlanmalıdır. Dolayısıyla da dekorasyon ile alakalı değişikliğe başlayacaksınız ilk adımı bu noktada atmalısınız. O halde söze hemen yemek masası sandalyelerinden başlayalım. Bu sezon farklı dizayn edilmiş sandalyeleri sık sık göreceğiz. Klasik sandalye tasarımlarına sahip ama kaplamalarıyla bu tarzdan çıkmış bir çok değişik modeli görsellerimizde inceleyebilirsiniz.

İhtişamlı Avizeler

Yine şık bir yemek masası dizaynı için işin olmazsa olmazlarından biri de masasının üzerinde bulunan şık, ihtişamlı ve uzun bir lamba olacaktır. Aydınlatma her alanda olduğu gibi bu noktada da çok önemlidir.

Salon Salomanje Detayları

Eskiden salon – salomanje tabir edilen yemek odası ve salon bileşeni, günümüzde evlerin küçük oluşundan farklı odalarda bulunabiliyor. Bu durumda yemek odası aynı oda içerisindeyse ikisinin arasına yerleştireceğiniz dekorasyon ürünleriyle farklı bir alan yaratabilirsiniz. Bu noktada; bitkileri, çekmeceli konsolları yemek odasını ayırmak için ayırıcı ve seperatör olarak kullanabilirsiniz. Böylelikle evinizi daha modern ve şık görünür. Bu sayede yemek odanızın havası da değiştirecektir. Özellikle duvar aksesuarları yemek masasının ardında duran duvarda çok renkli ve zengin durabilir. Yine bu noktada büyük bir konson ve özellikle de duvar aynalarından yararlanabilirsiniz. Yemek odasını zengin ve daha sıcak, daha sempatik göstermek istiyorsanız patcwork şeklinde kaplattığınız değişik renk ve desenlerdeki sandalyelerle de sağlayabilirsiniz.

Yemek Odasında Renk Seçimi

Yemek odası dekorasyonunda iştah açan renkleri kullanmak güzel bir detay olacaktır kesinlikle. Sofralarınızın neşeli ve keyifli geçmesi refleksif özellikleri kanıtlanmış renkleri seçebilirsiniz. İştah açıcılığı bilinen renkler, birçok ünlü yemek markası tarafından tercih ediliyor günümüzde. Bu renkler turuncu ve sarı gibileri olabilir mesela. Öte yandan sade bir yemek odasını renkli aksesuarlarla da canlandırabilirsiniz.

Küçük Yemek Odaları

Eğer yemek odanız küçükse açık renkleri kullanarak alanı daha büyük göstermeyi deneyebilirsiniz. Böylelikle ortam canlanır ve rahatlar. üstelik 2022 yılı açık renkli yemek odalarının yılı olacak bilesiniz.

Yemek Masası Seçimi

Yemek odası dekore ederken evinizin ve özellikle salonunuzun büyüklüğü çok önemli bir detaydır. Buna bağlı olarak da yemek masasının büyüklüğü dikkate alınmalıdır. Salondan bağımsız bir yemek odası seçimi burada yapılabilecek en büyük hatayı oluşturabilir. Çünkü burada masa, en çok yer kaplayan mobilya olacaktır kesinlikle. Yemek masasını büs büyük seçip de camın önüne ya da bir duvarın önüne dayamak zorunda kalanlara hepimiz rastlamışızdır.

Yemek Odanızda Yeşil Bitkilere Yer Verin

Yine yeşil bitkiler ortamın tüm ciddiyetini yumuşatabilir, rahat ve şık bir görünüm sağlayabilirsiniz yemek odalarınızda. Bu içeriğimizde de sizlere 2022 Yemek Odası Trendleri nden söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir