Orta Sehpası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli sorusu, yeni evlenecek olan çiftlerden tutun da evini yenileyecek olan kişilerin kafasını kurcalayan en temel sorulardan biri olabiliyor çoğu zaman. Duvar renk ve dokusu,  mobilyalar, aydınlatmalar, halılar ve ya da aksesuarlar…  Hepsi var gücüyle sizlerin kendilerini beğenmelerini beklerken, şüphesiz ki seçtiğimiz eşyalar arasında bir uyum ya da ufak da olsa bir bağ bulunmalıdır. Yoksa onca çok çeşitlilik bir mekan kirliliğine dönüşebilir.

İşe Büyük Parçalardan Başlayın

Bir ev döşerken mutlaka ki öncelikle en büyük parçalar yani resmin en önemli detayları seçilir. Nedir bunlar? Örneğin duvarlar, duvar için seçilecek doku ve renkler, mobilya tipi ve rengi, perdeler ve halılar her zaman resmin en büyük parçasını oluşturan büyük detaylardandır. Ama bunun yanı sıra bir sehpa, her ne kadar küçük bir aksesuar gibi görünen bir parçaysa evin merkezinde duran en can akıcı parçalardandır. Bir mekandan içeri giren iki çift göz ilk önce mobilyalarınıza, ardından perdelerinize bakacak ve sonrasında da odanın tam ortasında duran sehpanızla göz göze gelecektir.

Evlerde Kullanılacak Sehpa Neye Göre Seçilmeli?

Öncelikle evinizin ben merkezcisi olan sehpa seçiminizi yaparken mekanda kullandığınız diğer renkleri göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca salonunuzun ebatlarını da değerlendirmelisiniz. Küçük bir salona dev boyutlarda seçilmiş cam bir kare sehpa size dolaşacak yer bırakmayacağı gibi çarpma, takılma gibi tehlikeleri de beraberinde getirecektir. Yanı sıra kocaman bir salonda köşe sehpası niteliğinde seçilmiş mini bir orta sehpası da gözü tırmalayacaktır.

Modern, Klasik Ya da Retro Salonlara Göre Uyumlu Sehpa Seçimi

 

Yanı sıra sehpanızın bünyesine biblo, dergi gibi eşyalarımızı dekoratif şekilde yerleştirmek istiyorsanız yüne modüler, çekmeceli ya da gözlere sahip olan sehpa modellerine yönelebilirsiniz. Eğer sehpanızı servis edilebilir şekilde kullanmak istiyorsanız yekpare olmayan parçalanabilir ürünlere yönelmelisiniz. Bunun dışında salonunuzun da tarzı da sehpanızın karakteristik özelliklerini belirleyen en önemli konudur. Örneğin klasik ya da rüstik veya country bir eve modern ve spor bir sehpa kullanılmamalıdır. Söz gelimi klasik bir evde; oymalı, eskitmeli bir ürün, country/ rüstik bir salonda eskitmeler yapılarak aşındırılmış bir çeyiz sandığını bile sehpa olarak kullanabilirsiniz. Yine eşyalarınızın ahşap kısımları; Beyaz, ceviz, krem, bej gibi tonlarda ise seçeceğiniz sehpanın rengi hatta materyali de aynı olmalıdır.

Örneğin eviniz modern döşeliyse son zamanlarda trend olan parlak/lake ürünlere yönelebilir, 2 renkli parçalanabilen sehpalardan kullanabilirsiniz. Özellikle küçük salonlar için vazgeçilmez olan fonksiyonel sehpaları tercih ederek yerden tasarruf edebilirsiniz. Eğer salonunuz Retro tarzında döşeliyse ara dönem modellerinden olan geçmişe dönük tasarımlı ürünleri tercih edebilirsiniz. Elbette tüm bunları göz önünde bulundururken halılarınızı da değerlendirmeye almayı unutmayın. Söz gelimi halınızın modeli de sehpanızla ilintili olmalı. Yanı sıra sehpanın boyutu asla halının boyutundan daha küçük olmamalıdır. Şayet evinizde kullandığınız halınızın deseni ya da nitelikleri almış olduğunuz ya da seçmek istediğiniz sehpa modeliyle uymuyorsa, Welsofthome sayfalarında bulunan halı örtüsü modellerinden yararlanabilirsiniz.