Evlerinizde kırk yıllık süregelen ve alışılmış hatları görmekten sıkıldıysanız sizlere bu gün farklı bir fikirle geliyoruz. Eğer salonunuzda ya da oturma odalarınızda kenar ve köşelerden oluşan keskin ve sabit çizgileri görmek sizi bunalttıysa  evinize yuvarlak bir düzen görünümü kazandırmanın zamanı gelmiş demektir. Hem böylelikle her zaman her kesin evinde gördüğünüz sıradanlığın dışına çıkarak şık bir ifadeyi evlerinize kazandırmış da olacaksınız.  O zaman oturma odalarında ve salonlardaki yuvarlak kurgulardan söz edelim biraz. İşte Yuvarlak Hatlı Dekorasyon Fikirleri

Her şeyden önce yuvarlak bir salon düzeni için biraz da evinizin hatlarının uygun olması gerekir. Zira müsait olmayan ya da aşırı ufak metrekarelere sahip olan evlerde yuvarlak detaylar daha fazla yer kaplayarak var olan kullanım alanlarınızı daha da öldürebilir. Bu da evlerinizde ki ferah ifadeleri kayba uğratabilecek bir durumdur. Ama öte yandan evlerinizde geniş bir yaşam alanınız varsa, yuvarlak formlu kurguları rahatça yerine oturtabilirsiniz. Ayrıca evlerinizde kullanıma müsait kıyı ve köşeler varsa bu noktaları da yuvarlak hatlı kanepe, yatak, sehpa ya da puflarla değerlendirebilirsiniz.

Evlerde Dairesel Yarım Ay Kanepe Şıklığı

Örneğin bu konuda yarım ay kanepelerden kullanabileceğiniz gibi yuvarlak hatlı keyif koltuklarından da yararlanabilirsiniz. Her şeyden önce yuvarlak hatlı dekorasyon öğesi için salonunuzun büyüklüğünü ve metre karesini çok iyi hesaplamalı ve değerlendirmelisiniz. Söz gelimi oda ya da salon genişliğine göre yatak odanızda yuvarlak yataklardan ya da salonlarınızda duruma göre 1 ya da 2 parça yarım ay koltuk takımından yararlanabilirsiniz. Elbette ki salonlarınızda yarım ay kanepelerin en özel tamamlayıcıları da 1 adet şık berjer olacaktır.

Duvar Ve Pencere Önünde Dairesel Formlu Şık Stiller

Yarım ay formlu kanepenizi duvara dayayabilir evinizde bulunan köşelere yerleştirebilir hatta hatta  aydınlık köşelerden yere kadar uzanan camların önüne yerleştirebilirsiniz. Böyle bir stil yarattığınızda bu tarz kanepenin ifadesini en güzel şekilde dolduracak olan objelerse kesinlikle ayaklı aydınlatmalar ve dev botanik bitkileri olacaktır. Yine böylesi bir tarza uyacak sehpa modelleri kare ve dikdörtgen orta sehpaları değil, dairesel formlu sehpa türevleri olmalıdır.

Bu stildeki bir evi ‘hangi halı ile tamamlamalıyım’ sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyiz. Elbette ki yuvarlak hatlı bir mekanı yerde yuvarlak kesimli bir halı tamamlayacağı gibi yuvarlak desenli dikdörtgen formdaki bir halı da tamamlayacaktır. Dairesel desenli halı formları için Wellsoft sayfalarında bulunan halı örtüsü modellerinden yararlanabilirsiniz. Bu içeriğimizde de sizlere Yuvarlak Hatlı Dekorasyon Fikirleri nden söz ettik.