Dekoratif Flotal Cam Ayna Fikirleri başlıklı yazımızla sizlerleyiz. Ayna, ilk icad edildiği çağlardan beridir tarih boyu dekorasyonda yansıtıcı ve dekoratif bir obje olarak kullanıldı. Tarihte ilk olarak insan kendini suyun yansımasında görüp tanımıştır. Ardından madeni ürünlerin yansıtıcılığından faydalanılmıştır. Gün geldiğinde kumun ateşle buluşmasının ardından yani aynanın keşfiyle insan bu sihirli dekoratif ürüne kavuşmuştur.

13. yüzyılda Murano’da yapılmaya başlanan aynalar; 16. yüzyılda, Venedikli cam ustaları tarafından düz camın arkasına ince bir kalay tabakası yerleştirilerek üzerine de cıva kaplayarak geliştirildi. Sonralarında cıva yerine Justus von Liebig tarafından geliştirilen kimyasal ayna dökümü, 1855 yılında kristalize kullanılarak yapıldı. Alman George Miederer ise ayna üretim tekniğini geliştirerek kalite ve miktar açısından optimize etmiştir. Günümüzde kullanılan en ileri teknoloji, Float ayna üretim teknolojisidir.

Flotal ailesinin temel ürünü olan Flotal madde, aynaların en kalitelisidir ki yüksek yansıtma oranıyla standart aynalara göre daha berrak ve net bir görüntü sağlar. Bu aşamada dünyanın en ileri teknolojileri kullanılmaktadır. Flotal aynalar; Gümüş kaplaması ile daha net, parlak ve derin bir görüntü sağlarken, yüksek kalitesi ile kullanıldığı alanlara başta şıklık ve aydınlık katarken ferahlık da kazandırır. Örneğin dar girişlerde, şekilsiz odalarda ve loş ortamlarda flotal aynalar her zaman yaratıcı çözümler sunmuştur.

Flotal Ayna Ev Dekorasyonunda Kullanım Alanları

Mobilyada ayna kullanımı, teknolojinin ilerlemesi ve modernize edilmiş dekorasyon anlayışıyla günümüzde çok farklı boyutlara ulaştı. Öyle ki şimdilerde tamamı aynadan oluşan mobilyalar trend oldu. Dahası mağaza, otel ve restoranlarda dahi aydınlık ve ferahlık sağladığından aynalı kapı, pencere, masa, sehpa kullanımı da dekoratif bir şekilde yaygınlaşmış durumda.

Dekorasyonda Flotal Ayna Renk Seçenekleri

Ayna, eskiden sadece dekoratif amaçlarla kullanılan gümüş renkli bir üründü, oysaki şimdilerde flotal aynanın icadıyla renkli aynalar da hizmete sunuldu. Flotal aynalar dekorasyonda zengin renk seçenekleri sayesinde kullanıldığı tüm alanlara eşsiz bir tat katıyor. Günümüzde Flotal aynaların; renksiz, bronz, füme, mavi ve yeşil renk seçenekleri bile var.

Float üretimi; kum ve diğer elementlerin 1500°C-1600°C’de ergitilerek kalay havuzunda yüzdürülmesi ve kontrollü soğutulması ile yapılır. Flotal ayna yapım işlem aşamaları; Yıkama, Parlatma, Gümüş kaplama, Bakır kaplama, İki kat boyama, Kurutma aşamalarından geçer.

​Günümüzde ayna teknolojisi, mobilyadan banyoya, evlerden mağazalara, stüdyodan spor salonlarına tüm iç mekanların vaz geçil​mez dekoratif unsurudur.

Her aynanın yansıtma kabiliyeti, optik kalitesine bağlıdır. Ayrıca her kaliteli ayna; yansıtıcılık, boya dayanım, miktar, korozyon testlerine tabii tutulmalıdır. Bu içeriğimizde de sizlere Dekoratif Flotal Cam Ayna Fikirleri nden söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir