Niş nedir, ne değildir tam manasıyla öğrenmek istiyorsanız sizler için hazırladığımız bu içeriği okuyabilirsiniz. Ev dekorasyonunda konfor kadar görsellik de günümüzde önem verilen unsurlardan. Yaşam alanlarımızın iç – dış görüntüsünü nasıl modern ve şık bir hale getirebiliriz diyorsanız bu gün size farklı bir öneri olarak niş konusundan söz edeceğiz.

Duvarlarda niş kullanımı, uzun yıllardır dikkat çeken unsurlardandır. Ev dekorasyonu konusunda farklı duvar efektlerine ilgi duyuyorsanız bu içeriğimiz sizler için faydalı olacaktır. Duvarlarda uygulayacağınız niş boşluklarını evin her odasında iç ve dış duvarlarda  şık görsellerle kullanabilirsiniz.

Niş Nedir?

M.Ö. dönemlere kadar uzanan duvar nişleri mimari de en sık kullanılan duvar dekorasyon yorumlarındandır.  Kelime anlamının kökeni Fransızcadan gelir ve  “duvar hücresi” anlamına gelmektedir. ( Orijinali niche)

İç – dış duvarlarda bırakılan boşluklardan oluşur. Eski zamanlarda kandil gibi aydınlatma objeleri duvarlardaki raf biçimindeki bu boşluklara yerleştirilirdi.

Duvar Boşlukları Nerede Kullanılır?

Duvarlardaki niş boşlukları; yatak odası, mutfak, antre, hol, salon,  banyolarda bile kullanışlı ve şık efektler yaratan çalışmalardandır.

Duvar Boşlukları Nasıl Tasarlanır?

Boşlukların iskeletleri, duvara monte edilen profiller artı kamufleli alçı paneller ile tasarlanır. Dış kısımda kalan boşluklar  farklı amaçla kullanılabilir.

Günümüzde üstten – alttan spot ışıkları, renkli led ışıkları ile aydınlatılan nişler evlere farklı aydınlatma lezzetleri sunduğu kadar bu aydınlatma sistemlerinin odağına yerleştirilen; tablo, resim, heykel gibi sanat eserleri de evlere ruh katmaktadır.

Boşluk tasarımlarında kullanılan galvaniz malzemeler,  profil uygulamalarında en sağlam ve uygun olanıdır. Montaj öncesi profiller için niş ölçüleri alınır.  uygun olarak kesilmeleri gerekir. Profiller, metal makası ile kesilir. Sonrasında kesilen profiller, vidalanacak yerlerinden işaretlenir  ve  matkap ucu ile delinir.  Açılan deliklere dübeller takılarak profil üzerinden duvara monte edilir.

Ardından alçı levhalar, profillere uygun ölçülerde kesilir ve özel vidaları ile profillere sabitlenir. Son olarak olan alçı sıva, zımpara ve boya işlemleri yapılır.

Dilerseniz duvar boşluklarının iç kısımlarını duvar kağıtları ile farklı motiflerle bile kaplayabilirsiniz. Bu ise duvarlarınızda harika bir makyaj efekti yaratacaktır. Hatta bu boşlukların etrafını rölyef işlemeleriyle mükemmel bir şekilde kontürleyebilirsiniz. Bunun dışında niş boşlukları şömine dekorasyonunda, kitaplık tasarımlarında da kullanılmaktadır.

Niş Fiyatları

Boşlukların iç kısımları her renge boyanabileceği gibi mozaiklerle, patlatma taşlarla, mermerlerle süslenebilir. Tv ünitesi olarak kullanılabilir. Evinizin duvarlarına yaptıracağınız duvar boşlukları her halükarda evinizde yerden tasarruf ettirecektir. Yanı sıra niş yaptırma fiyatları da oldukça ekonomik ve makul miktarlardadır. Nişler ölümsüz dekorasyon öğeleridir ve  tüm dünyada kitaplık, vitrin, raf olarak zamansız nitelikte kullanılan modası geçmez parçalardandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir