Evde gümüş ve bakır obje seçimi sandığımızdan da önemlidir. Mekanlarımızda özellikle de evlerimizin dekorasyonunda her ne kadar mobilyalar en büyük detayları oluşturuyor olsa da aksesuarlar da işin en eğlenceli kısımlarını oluşturur. Mekanlarda gösteriş dendiğinde ilk akla gelen gümüş, bakır ya da dore tonlarındaki ışıltılı aksesuarlardan başkası değildir.

Evlerimizde sergilediğimiz metalik ışıltılar, zaman zaman yıldız çakması şeklinde kendilerini gösteren gösterişli ışıltılarıyla mekanlarımızı muhteşem alanlara dönüştüren sihirli öğelerdendir. Dekorasyon alanlarımızda altın -gümüş – lame-dore efektlerinden yararlanırken alelade bir düzen kurarsak bu sıradanlık zamanla göze batacaktır. Göze batmaktan da öte bu konudaki şuursuzluğumuzu gözler önüne serer. Oysaki evlerde gümüş ya da bakır aksesuarları kullanırken dahi belirli bir yol yordam izlemek gerekir.

Burada seçtiğimiz metalik objenin ışıltılı renk tonu rehberimiz olan tema olmalıdır. Örneğin bir mekanda aynı anda hem gümüş, hem bakır, hem de altın renklerinin ışıltılarından bir arada faydalanmak görgüsüzlüğün ve kargaşanın dik alasından başka bir şey değildir. Bunun yerine ya sadece gümüş objelerden, ya bakır ürünlerden ya da altın şıklığından yararlanmamız gerekir.

Altın Tonları

Aksesuarlarda altın renklerini bronz, pirinç gibi objeler oluşturur. Bu renk tonları en çok siyah, krem, mor,  kiremit,  vişne tonları, hardal renkleri ya da antrasit tonlarıyla uyuştuğundan bu renk mobilyalarla harmanlanabilir.

Mobilyaların yanı sıra aydınlatmaların metal ayakları, diğer aksesuarlar, avizeler, minderler, çerçeve ve ayna kenarları, koltuk – sandalye – masaların ayak renkleri,  duvar kâğıtları ya da perdeler de bu harmoniye uyumlu olmalıdır.


Bakır Tonları

Yine şayet evlerinizde bakır ürünlere yer verecekseniz, örneğin büyüklerinizden kalan kalaylanmış ibriklere, vazolara, taslara, çanak, tepsi, şamdan, sürahi, kadeh gibi ürünlere yer verdiğinizde tarihi bir hava yakalayabilirsiniz. Bakır tonlarının en uyumlu olduğu renkler; kahve tonları, yeşil, turkuaz, mint ve sarı tonlarıdır.

Gümüş Tonları

Yine mekanlarınızda gümüş objelere yer verecekseniz şayet; lacivert, beyaz, mavi, kırmızı mobilya tonlamaları uyumlu olacaktır.

Işıltılı Aksesuarlarda Abartıya Kaçmamak Gerek

Işıltılı- metalik renklerdeki aksesuarlar tahta, ahşap, masif, taş, plexi  ya da plastik türevindeki objelere benzemez.  Bu ürünler kendi halinde ışığı yansıtmayan materyallerden oluşurken ışıltılı aksesuarlar ise parlayarak ışığı yansıttığından mekanların her noktasına kondurulmaması gereken ürünlerdendir. Metalik aksesuarları evlerin belli başlı noktalarında ya da köşelerde sakin ve dingin bir şekilde kullanmalısınız. Bu kimi zaman gümüş ayaklı iki adet şamdan ve bir gümüş vazo birlikteliğinden dahi oluşabilir örneğin.