Renklerin iç dünyamızı ve psikolojimizi gerek giysilerimizde, gerekse de mekanlarımızda ne kadar derinden etkilediğinden sıklıkla bahsediyoruz. Hatta bu konu ile ilgili ana bilim dalı olan renk psikolojisi kavramı dahi var. Madem ki renkler iç dünyamızı bu kadar etkiliyor o zaman 2019 Trend Dekorasyon Renkleri Nelerdir konusuna da değinmeden edemedik. Yeni yıla girdik girmesine ama senenin trend renklerini biliyor muyuz? Eğer evinizde bir dekorasyon reformu başlatacaksanız ya da bundan sonra ufak tefek değişikliklere gidecekseniz bu yazıyı okuyarak moda renkler konusunda daha bilinçli davranabilirsiniz.

Yılın Renk Teması Doğa

Büyük metropollerde yaşayan çoğumuz artık gri- taş bina yapılaşmasından bıktık ve usandık. Dolayısıyla da son zamanlarda her keste bir doğa ile iç içelik arayışı baş gösterdi. İşte tam da bu arayış yüzünden tasarımcılar senenin trend renklerini doğadan aldı. Retro akımının da önüne geçilmez yükselişini ele alacak olursak doğadan gelen sarı, yeşil, mavi, turuncu, krem, ahşap tonları, kese kağıdı renkleri gibi renklerin de öne çıkması tartışılmaz oluyor. Hatta bu doğallık sadece renklerle de kalmayacak bu yıl yani 2019 senesinde doğal, işlenmemiş ahşap yapılar yükselecek bilesiniz.  Örneğin ahşap mutfaklardan masif yatak odası tasarımlarına, ahşap büfe, kütüphane, masa – sandalye yemek ünitesi, tv ünitesi gibi tasarımlara ister istemez kayacağız hep birlikte.

Gri Tonları Ve  “Greenery” e Devam

Geçen yıldan hayatımıza giren petrol yeşili ve ada çayı renk harmanı olan greenery tonları bu sezon kendini daha parlak yeşillerle gösterecek sadece.  Yani doğa dostu olmaya karar veren insanlığın dekorasyon alanındaki 2019 trend rengi canlı yeşiller… Kısacası 2019’da da yeşilin hakimiyeti devam ediyor.  Aynı şekilde kimileri için renksizliğin rengi olarak da adlandırılan gri tonlarının yine bu sezon ön planda olduğunu da söyleyelim.

Ayrıca yeni sezonda parlak renkler + açık renk kombinleri bir karma halinde birbirleriyle yarışacak adeta. Örneğin sezona yönelik sofa ya da koltuklardaki minderler zıtlığın uyumu şeklinde zıt bir karmaya karşımıza çıkacak.

Her Sezonun Olmazsa Olmazı Beyaz

Yine beyazın o ufuklarımızı açan ve bizi yükselten tonları 2019 yılında da gündemde.  Kısacası yukarıda sözünü ettiğimiz, patlak,  parlak ya da pastel doğa tonlarını sevmiyorsanız eleganlığını hiçbir zaman yitirmeyecek olan zamansız ve zeminsiz beyaz tonlarına yönelebilirsiniz.  Unutmadan… Beyaz kullanımının da sonsuz bir kartelası olduğunu hatırlatalım… Örneğin kemik beyazından tutun da kum bejine, buz beyazına, süt hatta kirli beyaza kadar varan 100’lerce beyaz tonu arasından eviniz için en uygun olanını çekip çıkarmaksa sizin maharetli ellerinize düşüyor. Üstelik bu beyaz tonlarıyla son senelerin en favori deko trendlerinden olan ahşap karışımlı İskandinav tarzı ve rüstik tarzı evler yaratmak da harika bir fikir olabilir. Sizlere 2019 Trend Dekorasyon Renkleri Nelerdir konusunda bilgiler sunduk.