2020 Dekorasyon Modası Neotenik Kıvrımlı Tasarımlar Brezilyalı mimar Oscar Niemeyer’in dekoratif açılar hakkında ne dediğini hatırlayalım…  “Doksan derecelik bir açı beni etkilemez, insanoğlu tarafından yaratılmış dümdüz, katı ve değişime açık olmayan şeyler de ilgilimi çekmez. Beni esas etkileyen doğal, özgür ve hassas kıvrımlardır.” 

İşte, yeni sezon yani 2020 dekorasyon modası bu ünlü ve kreatif mimarın dediklerini duymuş artı benimsemiş olacak ki bu yıl mimari alanlarda tıpkı bu gibi kıvrımlı ve dekoratif çizgiler moda. Kıvrımlı yüzeylerin mekanlara dinamik çekicilik ve akıcılık kazandırdığını nicedir biliyoruz. Ama artık bunu sadece bilmekle kalmayacak ve uygulamaya da geçeceğiz.

2020 Dekorasyon Modası; Kareli Köşeli Ürünlere Mola

Kare, köşeli ve düz formlar yerine yuvarlatılmış formlarla yeni tasarımlarda her zaman göze soft gelirken yeni tasarımlarda da kendine yer buluyor. Sonuç olarak da tasarım dünyasında giderek yıldızı parlayan neotenik yani kıvrımlı mobilya ve aksesuarlar trendi de bu iz düşümünden yararlanıyor.

Neotenik Ne Demek?

Neotenik aslında köken olarak canlıların gelişme sürecindeki bir evrilme biçimi. Öte yandan mimari alanda ise sevimli, şişman, boğumlu ve pufuduk formlardan oluşan biçimselliğe verilen ad. Dolayısıyla da yaşam alanlarında ne zaman neolitik bir obje görsek çocuklar gibi mutlu ve şen olabiliyoruz. 

Justin Donnelly’ ye göre de neotenik tasarımlar, okullanıcıları taa çocukluk yıllarına kadar götürebiliyor. Dolayısıyla da 2020 yılında evinizde bol bol neotenik ürün, obje ve eşya türleri kullanarak çocukluk çağlarınıza kadar dönebilirsiniz.

Bu görselde de rustik tarzda neoteniz yansımalar görüyoruz. Kısacası şimdiden sonra köşeli, sivri çulu, kare diktörtgen ürünler out, tersine yuvarlar ve kıvrımlı ürünler in diyoruz.

Modern Yatak Odalarında Neotenik Kıvrımlar

Sanmayı ki bu sezon neotenizm sadece oturma odalarında kalacak. Hayır bu tatlı ve şirin kıvrımsallığı yatak odalarımızda da kullanacağız.

Futuristik Neotenik Dekorasyon Önerileri

Ev dekorasyonunda neotenik tercihlerinizi dilerseniz daha üst satırlarda bulabileceğini retro, vintage ya da modern stillerde yapabileceğiniz gibi dilerseniz burada gördüğünüz fütüristik stillerde de yapabilirsiniz.

Duvarlarda Ve Aydınlatıcılarda Neotenik Aksesuar Detayları

Kıvrımları dilerseniz mobilyalarınız yerine objeler de de kullanabilirsiniz. Bunun için hem duvarlar, hem de aydınlatma üniteleri biçilmiş kaftan diyebiliriz. Bu içeriğimizde de sizlere 2020 Dekorasyon Modası Neotenik Kıvrımlı Tasarımlar dan söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir