2020 Trend Dekorasyon Rengi Neo Mint ile bu yıl canlanmaya hazır olun! Yaşam dolu dizgin akıp giderken trend belirleyicileri ise sürdürülebilir ve çevreye duyarlı tasarımlara yön vermek bir yana dursun yaşam alanlarımızda pozitif enerjilerle dolduran nüvelere yer vererek bizleri yaşamın monotonluğundan sıyırıyor.

Aslında eskiden ara renk tonlarından biri olarak kabul edilen mint tonlarının moda ya da yaşam alanlarında pek de sözsahibi olduğu söylenilemezdi. Ama son yıllarda mint tonlarının hakimiyeti hem gardıroplarımızı, hem de dekorasyon alanlarını sarmış durumda.

Turkuaz, yeşil , mint yeşil tonları son 2 – 3 senedir oldukça popülerleşirken geçen sene de ada çayı yeşili favori renk olarak ilan edilmişti hatırlarsanız. İşte, 2020 yılının favori rengi de sözünü ettiğimiz gibi ‘neo mint’…

Pastel Yüklü Yeşil

2020’nin renk skalasında başı çeken neo mint tonu,  pastelin hakim olduğu tonlardan biri. Her yeşil tonunda olduğu gibi onun da oldukça rahatlatan ve sakin bir yanı var. Aynı zamanda bu renk tonu, girdiği mekana ferahlık katan ve feminen artı maskulen ayrımcılığından da bağımsız bir renk.

İngiliz WGSN tasarım ajansının renk direktörü Jane Monnington ‘e göre Neo Mint rengi; modernizmi, doğallığı ve tabiatı anlatıyor bir anlamda. 2010’lu yıllara geri dönüp hatırlayacak olursak o dönem popülerleşen ‘Millennial Pink’ tonlarının yani pembenin soft pudralı renklerini iç mekanlarda halen daha kullanıyor olsak da Neo Mint, artık pudra renklerinin tahtına oturacak gibi görünüyor.

2020 Trendi Neo Mint Renginin En İyi Tamamlayıcıları Hangi Renkler?

Neo mint renklerinin en iyi tamamlayıcıları; pembe – mor karışımı olan mürdüm eriği tonları, zerdeçal sarısı ve toprak renkleri olarak görülüyor. Dolayısıyla da bu fresh rengi diğer saydığımız tonlarla en iyi şekilde kombine edebilirsiniz.  Kısacası neo mint tonları, yumuşak pastel tonlarında ki bir yeşil.

Uzakdoğudan Esinlenildi

Sakinleştirici ve iyileştirici bir etkisi olan Neo-mint tonuna uzaktan bakıldığında nane bitkisinin rengini anımsatıyor. Hatta öyle ki bu rahatlatıcı renk,  Uzakdoğu’da birçok akupunktur kliniğinde kullanılıyor. 

Bu ferahlatıcı ve doğaya dönüşü hissettiren renk aynı zamanda fütüristik mimaride de kullanılıyor. Tasarımcılık alanında söz sahibi olan kişiler ise bu renkle ilgili olarak sakinleştirici bir ruh hali oluşturabileceğini ve içinde iyimserliği barındırdığını düşünüyor. Dilerseniz Welsoft halı örtüsü modellerimizi inceleyerek içlerinden 2020 trendi neo mint renkleri hakim ürünleri seçebilir ve bu moda rengi evinizde en iyi şekilde yansıtabilirsiniz. Bu içeriğimizde de sizlere 2020 Trend Dekorasyon Rengi Neo Mint konusundan söz ettik. Kısacası Neo mint rengi 2020 ilkbahar / yaz için önemli bir renk. Bu yüzden bu renge dikkat edin diyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir