2020 Dekorasyon Trendleri belli oldu. 2020 yılının getirisi olan dekorasyon trendleri için önde gelen mimarlar adeta evlerde ‘terapi’ yaşanacağını vurguluyor.  Yeni dekorasyon uygulamalarına göre 2019 yılındaki canlı renkler tarihe karışıyor ve yerini daha pastel renklere bırakıyor.

Ayrıca yaşam alanlarında otel konseptini andıran ambiyanslar yer alacak. Senenin trend renkleri ise gri ve ada çayı gibi ara renklerdeki huzur veren tonlardan oluşuyor. Duvarlarda asılı olan tablolar, yemek masaları, abajurlar, sehpalar evlere huzur verirken adeta terapi yapan objelere dönüşüyor.

Artık moda da olduğu gibi dekorasyon alanında da her yeni dönemin belirli ruh ve trendlerle geldiğini biliyoruz. 2020 yılı da yeni formlar ve renklerle şekillenmiş bulunuyor. Her dönem belli başlı renkler ve mobilya tasarımları moda oluyor. 2020 ev dekorasyon trendleri de belli oldu bile.

2020 Dekorasyon Trendlerinde Neler Var?

Metal parçalar, mermer kaplamalar,  çıtalar, tablolar, aynalar, doğallık arayışında olan spesifik parçalar ise yeni senenin dekorasyon trendlerini oluşturuyor.

2020 Dekorasyon Renkleri

Ana renklerde gri,  ada çayı yeşili, ara renklerde ise rose, bakır, pirinç, krom tonları öne çıkıyor. Floral yani çiçek desenli tekstil ürünleri ise trend desenlerden. Ayrıca bu yıl minimal desenler yerine büyük desenli ürünler revaçta.

Yine renk karışımlarında kontrast renkler kullanılacak. Yeni sezonda yatak odalarında yer alan yatak başları ise tarihe karışıyor yani bu parçalar artık demode ürünler.

Onun yerine bu sezon yatak başlarında dev tablolar ve duvar panoları kullanılacak. Yani daha sanatsal ve entelektüel uyku odalarına hazırlıklı olun.

Duvarları kaplayacak olan hikayeli tasarımlar söz konusu olabilir örneğin. Oturma odalarında ya da misafir odalarında yer alan dev TV üniteleri ise yerini mermer panolara ve şöminelere teslim ediyor.

Eğer (haklı olarak) duvar yıkma ve inşaat derdi ile uğraşmak istemiyorsanız evlerinizde bioethanol şöminelere yer verebilirsiniz. Renk totalinde ise dinginlik ön planda olduğundan canlı renkler yerine dingin gri tonlarına yer açın diyoruz.

Yeni sezonda geçtiğimiz sezondan kalan kadife trendi yerini saten, coton – pamuklu kumaşlara bırakıyor. Siyah beyaz tonları ise tamamlayıcı desenler olarak kullanılabilir.

Yine bu sezonda eski dönemlerde oldukça gözde olan çerçeveli ve çıtalı ürünler ön plana çıkıyor. Örneğin düz tv üniteleri, düz şifoniyerler, büfe ya da konsollar yerine çıtalı çerçevelerle bezeli işçilik yüklü zarif parçalar ön planda. Kazayağı motifleri ve sanatsal motifler ise tekstil ürünlerinde bizlerle yolculuğuna devam ediyor.

2020 Dekorasyon Ve Tekstil Trendleri

Biraz da tekstil ürünlerinde yaşanacak trendlerden söz edelim. özellikle el dokuması koyu renkli ve sade çizgilerdeki halılar başköşede olacak. Stor ya da zebra perde trendi de değişime uğruyor. Perdeler, sade sakin tonlarda anti parantez saten dokularda parlak olabilir. Ayrıca 2 -3 renk miksinden oluşan bol ve yerlere kadar balon gibi süzülen zengin perde modelleri de 2020 dekorasyon modasının karakteristik trendlerini oluşturuyor.

Yine ışığı yayan dev aynalar, giriş ve salonların baş tacı olmaya devam ediyor yeni sezonda. Aksesuarlar ise kontrast senkronda seçilebilir. Bu içeriğimizde de sizlere 2020 Dekorasyon Trendleri nden söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir