2020 En Güzel Perde Modelleri bu günkü içerik konumuz… Eskilerin de dediği gibi evi gösteren en iyi obje perdelerdir. Perdesiz bir ev, çıplak bir mekan gibidir. Özellikle de salonlar evimize gelen konukların ağırlandığı noktalar olduğundan evin en önemli bölümleridir ve salon perdelerinin seçimi de bu konuda en büyük rolü oynar.

Madem ki salonun dekorasyonu bu denli önemli bu nedenle sizlere 2020 en güzel perde modellerinden söz etmek istedik. Perde trendlerinin devamlı yenilenerek değiştiğini göz önünde bulunduracak olursak yenilenen salon perdesi modelleri de salon dekorasyonunu doğrudan etkiler. Salonunuzu dekore ederken perde seçimlerinizde odanın büyük veya küçük olması perde türünü, renk ve içeriğini belirleyebilecek olan argümanlardandır. Örneğin alçak tavanlı ya da yüksek tavanlı bir salonda kullanılacak olan perde modeli mutlaka farklı olmalıdır. Yine mobilyalarınızın renk ve tasarımları da perde seçiminde öncelikle dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Elbette perde için ayırabileceğiniz bütçe miktarı da perdenizi belirleyecek olan önemli son elementtir.

2020 Fon Perde Modelleri

Fon perde, perde tarihinde her zaman yeri olan ve tül perdelerin ardına asılarak hem evleri güzel bir şekilde renklendirerek şıklaştıran, hem mahremiyeti sağlayan, hem de güneş ışığını kesmekte kullanılan kalın kumaşlı perde modelleridir. Perdecilik lisanında fon perdeler camı örtmeyen ve sadece kenarda durarak görsel oluşturan ürünler olarak bilinse de dekoratif anlamda bu algı günümüzde kırılmış bulunuyor zira artık fon perde modelleri pencerelerde kullanılan tül perde, katlamalı perde modellerinin her iki yanında da örtülebilen bir unsur olarak kullanılabiliyor.

Fon perde modellerini dilerseniz standart pileli modeller olarak kullanabileceğiniz gibi dilerseniz drape fon perde modelleri arasından seçerek de kullanabilirsiniz. Drapeli modeller avangart ve klasik evler için uyumlu olabildiği gibi standart pileli perde modelleri daha çok modern ve sade evlere uygun niteliklerdedir.  Fon perdelerin en güzellerini evlerinizde uygulayarak zevkiniz doğrultusunda evinizin havasını değiştirebilirsiniz. Zira fon perde modelleri dekorasyonu tamamlayıcı en özel öğelerdendir. Ayrıca fon perdeleri istediğiniz perde modelinin üzerine asarak kullanabileceğinizi de unutmamalısınız. Tül perde, katlamalı perde, Japon perde modelleri, ipli modeller, stor perde çeşitleri de buna dahil.

Fon Perde
Modern Fon Perde Modeli

Fon Perde Seçimi

Fon perde modellerini büyük ya da küçük her tür odada kullanabilirsiniz. Hatta bu perde modellerini L şeklindeki cam formlarında iki tarafta asabilir veya tam ortada birleştirerek kum saati formunda bağlayarak kullanabilirsiniz. Fon perde modelleri, yakıcı sıcaklarda yaşam alanlarımızı güneşten koruma görevini de üstlenen objelerdir. Özenle seçilmiş sportif, lüks ya da gösterişli fon perde modelleriyle evinizin havasını başarılı bir şekilde değiştirebilirsiniz.

Yine fon perde seçerken zaman içinde perdelerinizin hızla yıpranabileceğini de hesaba katmalısınız. Uzun süre yeniymişçesine dayanıklılık gösteren fon perde modelleri her zaman kaliteli kumaşlardan üretilmektedir. Özellikle perdelerin güneş ışığından çabucak yıpranmasını istemiyorsanız bol güneş alan odalarınızda açık renkli fon perde kullanmanızı öneririz.  Bu arada gramajda haddinden ağır çeken fon perde modelleri zamanla aşağı doğru fire vererek kornişleri yer çekimine karşı mağlup edebilir. Aynı şekilde çok hafif ve ince bir perde fon modeli de aşağı doğru dökümlü ve şık bir şekilde düşmeyecektir.

Yine fon perde seçerken mobilya, halı ve duvar rengiyle uyumlu ve farklı tonlarda perde seçmenizde yarar var. Pencerelerinizde fon perdelerle modern bir tarz oluşturmak istiyorsanız 15-20 cm üstten asabilirsiniz. Onun yerine daha geleneksel ve göz dolduran bir görünüm yaratmak istiyorsanız perdelerinizin yere hafifçe değmesini sağlayabilirsiniz. Yine klasik bir duruş için sık pileli modelleri, sportif ve modern bir tarz içinde az pileli fon perde modellerini tercih edebilirsiniz. Özellikle eviniz  rutubetli, sigara içilen ve bol trafiğe yakın bir yerse çamaşır makinesinde 30 derecelik ısıda ve hassas programda yıkanabilen ürünleri tercih etmelisiniz. Bu gibi önerilere dikkat ettiğinizde 2020 En Güzel Perde Modelleri evlerinizin pencelerinde hayal ettiğiniz tarzda durabilir.

Odanın Işık Durumuna Göre Perde Seçimi

Perde seçiminde en önemli etkenlerden biri de odaların aydınlanma durumu yani aldığı ışık miktarıdır.  Ferah ve aydınlık odalarda desenler  ve orta koyulukta renkler tercih edilebileceği gibi daha az ışık alan mekanlarda mutlaka açık ve pastel renkler tercih edilmelidir. Açık renkli perde seçtiğinizde mekanları ferah gösterir ve odalar olduğundan daha aydınlık görünür.  Koyu renkli perdeler ise haddinden fazla ışığı keser ve mekanı boğabilir. Yine aydınlık salonlar için ince dokulu salon perde modelleri kullanılmalıdır. Şayet loş bir ışık istiyorsanız desenli ve kalın bir perde modellerine yönelebilirsiniz.

Alçak Tavanlı Salonlar İçin Perde Seçimi

Alçak tavanlı evlerde perde seçimi odanızı daha yüksek göstermek konusunda belli adımlar gerektirir. Eğer salonunuz alçak tavanlıysa dekorasyonda dikey çizgili ürünler kullanarak odayı yükseltebilirsiniz. Örneğin bu gibi bir mekanda dikey çizgilere sahip perde ve mobilyalar kullanmanızı öneririz. Yatay çizgili perde ve mobilyalar salonu basık gösterir.

Salon Genişliğine Göre Perde Seçimi

Salonunuz büyük ve geniş bir salonsa perde konusunda daha özgür seçeneklere yönelebilirsiniz. Ama salonunuz ufaksa yanlış perde seçimlerinizle bu odayı daha da dar gösterebilirsiniz. Küçük salonları geniş göstermenin en kolay yolu perdelrde ve tüm ürünlerde açık renkler kullanmaktan geçer. Böylelikle salonu daha ferah gösterebilirsiniz.

2019-2020-Salon-Perde-Fiyatları

Karmaşık desenli perde modelleri odanın sınırlarını da daha belirginleştireceğinden ufak salonlar için desenli perde modelleri önerilmez. Tersine oda yüzeylerini olabildiğince az dikkat çekici ve sade hale getirmeniz gerekir.  Bu yüzden dar salonlarda desensiz, açık renkli perdeler kullanmanız gerekir. Yine ufak bir salonda; Perde + koltuk takımı+ halı+ duvar rengini aynı tonlarda kullanmak, mekanı geniş göstermek konusunda size yardım edebilecek olan adımlardandır. Perde seçiminde zıt renkleri kullanmak ise yine geniş salonlarda yapılabilecek olan hamlelerdendir.

Salon-Perde-Renkleri

Beyaz renkli perde modelleri; krem rengi,  kırık beyaz, kum beji, kahverengi, gri, açık mavi, su yeşili, pudra tonları gibi soft renklerle kullanılabilecek en ideal tonlardan biridir. Yine 2 adet baskın renk tercihini ile büyük salon türlerinde yapabilirsiniz.

Stor Perde

Ucuz perde dendiğinde ilk akla gelebilecek olan stor perde modelleri ise tül ve fon perdelerden çok daha ucuza mal edebileceğiniz ve son zamanlarda çokça tercih edilebilen bir perde çeşididir. Evinizde ya da iş yerinizde uzun seneler kullanabileceğiniz perde modelleri ise kaliteli hammaddeler ve iyi bir işçilikle dikilmesi gereken ürünlerden olmalıdır. Bunun için bilindik markalara yönelebileceğiniz gibi iyi bir dikim evi ile de anlaşabilirsiniz. Yine camlarınızda çıplak noktaların kalmamasını,  perdelerinizin eksik ölçülerle heba olmasını ya da dikiş hatalarının oluşmasını istemiyorsanız, profesyonel firmalarla anlaşarak perde ölçülerini uzman kişilere aldırabilirsiniz.

Salonda Hangi Tür Perde Modelleri Kullanılır?

Salon-Perde-Seçimi

Evlerimizde bulunan pervaz ve pencereler adeta tüm odalarımız için gün ışığı filtreleri gibidir. Perde modelleri ise odanın içine akan ışığı ayarlamamıza yardımcı olacak etkendir. Bu ışık miktarını ayarlayabilmek konusunda ise piyasada satılan;  stor perde, zebra perde, jaluzi perde, fon perde, ip perde ve tül perde modellerinden yararlanabilirisiniz.

Örneğin aşırı güneş gören evlerde güneş ışığını engelleyecek olan blackout stor perde modelini seçebilirsiniz. Yine klasik perde modellerinden sıkıldıysanız Japon perdesi uygulamalarına da yönelebilirsiniz. Salon ya da oturma odalarınıza farklı enerjiler katmak istiyorsanız da üstte katlamalı perde, altta ise pano ya da tül olarak iki farklı perde çeşidinden yararlanabilirsiniz. Çok az güneş alan loş ve karanlık denilebilecek flu salonlarda ise sadece tül perde ve eşliğinde de en geçiren perde türevi olan keten perde seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Kısacası odanın ne kadar ışık almasını istiyorsanız perde kumaşının kalınlığını, stil ve rengini ayarlayabilirsiniz. Salonunuz normal derecede iyi ışık alan bir noktadaysa önerimiz organik kumaşlı, kolay kolay solmayacak, uzun ömürlü ve kolay kırışmayan ürünlerden seçerek uzun vadede kullanabileceğiniz bir perde modeli seçmek olacaktır. Yine birbirinden güzel aydınlık ve soft renklere sahip Welsoft halı örtüsü modelleri ile evlerinizi aydınlık ve geniş göstermek mümkün olacaktır. Ürünlerimizi inceleyerek  perdelerinizle uyumlu ve halılarınızı en iyi şekilde koruyacak olan halı örtüsü modellerine erişebilirsiniz. Bu içeriğimizde de sizlere 2020 En Güzel Perde Modelleri nden söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir