2020 Koltuk Modası ile dekorasyonunuza taze bir nefes getirebilirsiniz. Yepyeni bir yıla daha girdik ve bu enerjiyle de evlerimizi yepyeni auralarla donatmak için farklı fikirlerden yararlanmamız içinde olanaklar doğmuş bulunuyor. Tıpkı giyim modasında olduğu gibi dekorasyon dünyasında da 2020 yılına yönelik taze çizgiler yerine yerleşti bile. Bu güncellemeyle birlikte son yıllarda insanların evlerini döşerken kullanabilecekleri kişiye özel privite tasarım biçimleri de ön plana çıkmış bulunuyor.

2020 Trend Koltuk Renkleri

Yeni trend dekorasyon tasarımlarına yönelik olarak daha çok metal, doğal ahşap ve mermer kombinlerini özellikle oturma odası ve salonlarda görmeye başlayacağız. Bu materyallerle uyumlu olabilecek olan ve yeni seneye damga vuracak koltuk modelleri de haliyle belirlenmiş bulunuyor.

Renklere bakacak olursak; kahverengi, krem, gri, kiremit tonları- turuncular, sarı – hardal sarıları, koyu mavi ve yeşillerden özellikle adaçayı yeşilinin koltuklarda da ön plana çıkacağını söyleyelim.

Koltuk kenarlarında ve sehpaların metal alaşımlarında da pirinç ve krom kullanımının öne çıkacağını bildirelim. Her şeye rağmen renklerden yeşil ve mat siyah rengin vurgulanacağını da aktaralım. Aynı şekilde bu tarz koltuklarla uyumlu pastel kırlentler de çok moda olacak bu sezon.

Koltuklarınızı Ahşaba Uyumlu Formlarda Seçin

Koltuk seçimlerinizde Ahşabın doğal halini hissettirecek ve onları tamamlayacak ürünler seçmenizde fayda var. Ayrıca yeni sezonda yumuşak geçişli geometrik hatların vurgulanacağını da bilmelisiniz.

Öte yandan oval kenarlar ve açılı köşeler ise mobilyalardaki hareketli yapılardan olacağından koltuklarınızı da bu aksamlara uyumlu seçmenizde yarar var.

Yüksek Ayaklı Koltuk Modası

Köşe takımı, koltuk gruplarında yüksek ayaklı hatta yatak olabilen ürünler, kir tutmayan kumaşlar ve kadife kumaş trendi sürüyor. Halılar ise yeni sezonda koyu tutulacağından koltuk seçimlerinizi ara ve orta tonlarda seçebilirsiniz.

Kimi mimari yorumculara göre ise 2020 yılı dekorasyon açısından terapi yapan evlerle donanacak. Tablolar, masalar, abajurlar, sehpalar huzur veren objelerden oluşuyor bu sene.  

Hatta bu yıl evler otel konseptine yakın standartlarda döşeneceğinden koltuklarınızı da en rahat modeller arasından seçmenizde yarar var. Bu anlamda sizler de evlerinizin benzersiz olmasını istiyorsanız;  metal parçalardan,  mermerlere, çıtalamalara, tablolara, aynalara kadar doğallıktan yana dokunuşlar yapabilirsiniz.  

Floral desenler,  kontrast renkler,  duvar panoları, dökümlü perdeler, mermer şömineler – Bioethanol şömineler her evde sık sık göreceğimiz ürünler olacağından koltuk seçimlerinizde bu gibi yeni fikirlere açık hareket etmelisiniz.

2020 Koltuk Desenleri

Koltuklarda bu sezon çiçekli floral desenler,  kaz ayağı motifleri, art deco motifleri ön plandayken yine tamamlayıcı ürünlerden puflar, yastıklar, markizler kullanımda.

Yine koyu renkli ve sade çizgiler içeren halılar, odanın ahengine göre 3 renk içeren ve zemine dökülen perdeler koltuk uyumunda unutulmamalı. Halı demişken halılarınızı en iyi şekilde koruyacak olan ve yeni trend koltuklarınıza en şık halı formunda eşlik edecek olan Welsoft halı örtüsü modellerimizi incelemeyi sakın unutmayın deriz.

Bu arada girişin – salonun baş tacı olan ve evi genişleterek  ışığı yayan aynaları en sevdiğiniz koltuğunuzun tam karşısına alternatif fikir olarak koyabilirsiniz. Bu içeriğimizde de sizlere 2020 Koltuk Modası ndan söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir