Son yıllarda ‘cool’ kelimesini sıkça duyar ve kullanır olduk.  Türkçede tam karşılığı olmayan cool kelimesi dilimizde ‘bir tarza sahip olmak, karizmatik ya da havalı olmak’ olgularıyla çevrilebiliyor. İngilizceden dilimize geçiş yapan bu kelime, az çok herkes tarafından bu gibi olgularla tanındı ve neredeyse tam manasıyla benimsendi. Cool kavramı öncelikle gençler tarafından kullanıldı ve gençlerin giyiminden, konuşmasına ve yaşam tarzına kadar yansıdı. Son noktada da ev dekorasyonlarına kadar geçiş yaptı. Son tahlilde coolluk üzerine kitaplar yazılmış ya da analizler yapılmış olsa da cool olgusu ‘son trendler’ manasında hayatımıza geçmiş bulunuyor. O halde gelin hep birlikte cool bir ev nasıl döşenir ve nasıl olur kavramını birlikte inceleyelim.

Şahsına Münhasır Bir Ev Tasarımı

Mademki cool olmak muhalif bir tavrı simgeliyor ve inanışa göre kökleri oldukça eskiye dayanıyor o halde cool bir evinde sahibinin ruhunu taşıyan bir karekteri olmalı öyle değil mi?  Ayrıca dip not olarak belirtelim ki “cool”, Afrika’da ortaya çıkmış ve daha sonra köle ticaretiyle Batı’da yayılmaya başlamış olan bir kültür. Kısacası cool davranış, mahkûmların açıkça isyan etmeleri yerine otoritenin  eziyetlerine alaycı bir kayıtsızlıkla karşı çıkmalarıyla tarihe  ilk olarak damgasını vurmuş olan bir davranış stilidir. Bu da cool bir evin başlı başına kendine münhasır dokunuşlarda olmasını gerektirir.

Dekorasyon Konusunda Ezberleri Kırın!

Öncelikle cool bir evin tamamen trendlere uyum sağlamış olması gerekmiyor. Popüler trendleri şahsına münhasır bir şekilde bünyesinde taşıması gerekiyor anti parantez. Kısacası bu konuda ezberden kaçınmalısınız. Öte yandan her köşesi fotojenik olan ve sizin stilinizi yansıtan şık bir ev için cool nitelendirilmesi yapılabilir. Bu konuda ise enerjik ve aynı zamanda da özgün bir ortam sunan bir ev hayal etmelisiniz.

Örneğin söz konusu olacak olan cool bir mutfaksa, Amerikan mutfaklara eklenebilecek olan yüksek bar taburelerinden ya da sandalyelerinden söz edilebilir. Zira bu tip vurgular sıradan ve monoton evlerde sıklıkla göremeyeceğimiz farklılıklardandır.

Örneğin son zamanlarda çok popüler olan dresuar  kullanımını ele alalım. Cool bir ev tasarlayacaksanız dresuarlarla evde sıra dışı fotojenik bir köşesi oluşturabilirsiniz.  Bu şekilde renkli bir kombin kurmuş olacaksınız. Kapıdan girer girmez sizi karşılayacak olan ve modunuzu yükseltecek olan bir dresuar, modern sandalyelerle ya da ilginç puflarla donanmış bir ev her zamankinden farklı ve stil görünecektri kesinlikle.

Yine aksesuar denince ezber dışında kalan çağdaş not defterleri, ortamı kasmayan kitaplıklar, mekanı ısıtan  bitkiler, post ıtler,  duvarlardaki sloganlı panolar sizin coolluğunuzun eseri olabilir söz gelimi. Sizler ise ev sahibi ya da sahibesi olarak kendi evinizde ve kendi parmak izi tekliğinizle bu coolluk vurgusunu çeşitlendirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir