Herkes bahçeli ya da teraslı bir eve sahip olacak kadar şanslı olmayabilir. Ama bunun için üzülecek halimiz yok zira çoğumuz sevimli ya da geniş balkona sahip evlerde yaşıyoruz. Bu konuda balkonlar ise bulunmaz açık hava nimetlerinden biridir. Ayrıca balkonunuz küçük olsa bile üzülmeyin çünkü her halükarda küçük ya da büyük balkonlar için bile sayısız peyzaj önerisi olduğunu unutmamalısınız. Öncelikle balkonlarınızı daha geniş bir algıda göstermek için iç mekanda kullandığınız karo ve seramik döşemesini balkonunun devamında da kullanmanızı öneririz.

Bu şekilde balkon ve oda olarak farklı 2 bölge algısı kırılacaktır. Böylece balkonunuz evinizle bütünleşmiş bir ifadede görünecektir.

Çiçekler Ve Oturma Alanı İçin Gerekli Gölgelik

Yine balkon ve oda devamlılığı algısı yaratmak için hem balkonunuza hem de açılan odanın içine bir dizi çiçek saksısı yerleştirebilirsiniz. Yine tarz olarak iç ve dış mekanda aynı tarz eşyalar kullanırsanız özel bir bütünlük sağlayabilirsiniz.

Yanı sıra balkonunuzda tente ya da şemsiye kullanırsanız kendiniz için daha sağlıklı oturma alanları yaratabilirsiniz. Ayrıca çiçekleriniz içinde yeterli gölgelik alan tasarlamış olursunuz aksi takdirde çiçekleriniz yoğun yaz güneşi altında yanarak kuruyabilir.

Eğer balkonunuzda mahremiyet arıyorsanız bu bölgelere çiçek sardırabilir, çiçek saksıları dizebilirsiniz. Hatta üstten sarkıtılmış stildeki saksıları da kullanabilirsiniz. Ama rüzgar kesmeyecek ve hava almanızı engellemeyecek stilde yerleştirmeye de dikkat etmelisiniz.

Balkonun Konumuna Göre Çiçek Seçimi

Teraryumlar ve kaktüsgiller yoğun güneş alan ya da aşırı gölgelikli balkonlar da dahi yetişebilecek  bitki türevlerindendir. Zira bu çiçekler içlerinde su tutma özelliğine sahip etli yapraklı bitkilerdendir ve kolay kolay ölmezler.

Şimşir – taflan türevi bitkiler ise çabucak ve hızlı şekilde büyüyebildiğinden iyi bir kamuflaj bitkisidir. Balkonlarınızı meraklı gözlerden korumak için kullanabilirsiniz. Begonya ya da küpe çiçeği gibi bazı çiçekli bitkiler aşırı yaprak ve çiçek döküntüsü yaptığından her zaman temizlemekle uğraştırabilir.

Bu yüzden balkonunuzda çiçek bakmadan önce çiçekler hakkında kısa bir araştırma yapabilirsiniz. Yine güneşi ya da gölgeyi seven çiçekleri ayrıştırarak balkon konumuna göre seçebilirsiniz. Eğer balkonunuzu  çok fazla çiçekle doldurursanız boğucu olabilir. Bu yüzden çiçek sayısını alanınıza göre ayarlamalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir