Salonlarımız… Onlar ev dekorasyonunun göz bebeği. Sükseli, modern, vintage , gotik, klasik ya da bohem salonlarla konuklarımızın aklını başından alabiliyor ve kendimiz yanı sıra ailemiz içinde konforlu alanlar yaratabiliyoruz aynı zamanda. Peki 2019 Salon Dekorasyon Trendleri neler, gelin hep birlikte bakalım…

2019 Yılında Salonların Duvarları Renkleniyor

Öncelikle salonların duvarları renkleniyor. Üstelik de bu renk tonları cesur ve dark tonlarıyla geliyor. Örneğin nefti yeşiller, petrol yeşilleri, ada çayı yeşilleri, lacivert tonları, vişne, bordo, kiremit tonları salon duvarlarının ya tamamında ya da bir bölümünde kendini gösteriyor.

Ayrıca çiçek açmış rengarenk desenli duvar kağıtları da sene trendlerini oluşturuyor.  Dilerseniz ve elbette salonunuz geniş ve elverişliyse (bol camlı ve ışık alan salonlarda) tüm salon duvarlarını bu renklere boyayabilirsiniz. Ama ufak, tek pencereli ve az ışık alan bir salonunuz varsa sadece ana duvarda bu renkleri kullanabilir ve devamında aydınlık krem tonlarını kullanabilirsiniz. Yine koyu renkli duvarlarda boyutlu çerçevelerde sergilenen siyah beyaz fotoğraflı resimlerde oldukça popüler bu sezon.

Ametist, Zümrüt, Safir Renkleri Moda

Mobilya ve aksesuar konusunda da zümrüt tonlarından, ametist renklerinden safirlerden kullanabilirsiniz. Yine salon aksesuarlarında akrilik ürünler trend. Örneğin camlar, parlak yüzeyli heykel, biblo, vazo tarzı ürünlere yer verebilirsiniz.

Metalik ürünlerde ise eskiden olsa hep renk uyumuna önem vermemiz gerekirdi takım olması açısından. Oysaki şimdilerde rengarenk metalik renkli aksesuarları bir arada kullanabilirsiniz. Aynı zamanda salon aksesuarlarında sepet ürünler, bambu tarzı, üfleme camdan tasarımlar yer alıyor. Yanı sıra mega boyutlardaki yağlı boya tabloları, posterler, tabelalar duvarlarda cirit atıyor. Salonlarda sehpa trendlerinde ise baton formu başı çekiyor.

Kadife Dokulu Ve Dairesel Mobilya Trendi                                                                                                                   

Eğer 2019 yılında salonunuz için mobilya seçecekseniz köşeli ürünler yerine yuvarlak ve dairesel bitişli ürünlerden kullanmanızı öneririz. Yine mobilyalarda puf puf üzerine oturduğunuzda rahatlıktan içine gömüleceğiniz koltuklar trend. Aynı zamanda salonunuz için yeni koltuklar alacaksanız kadife dokulular seçmenizi öneririz. Zira şimdilerde salonlarda kadife koltuk trendi in!…

Parkelerinizi, yer zeminlerinizi lamineleri yenileyecekseniz  geçtiğimiz senelerde trend olan; kiremit, kızıl, vişne, mürdüm, kahve tonlarından uzak durun çünkü şimdilerde; beyaz, şampanya, kemik ve krem tonları moda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir