Kitaplık modelleri kendi tasarımınız olduğunda okumaktan da çok daha fazla zevk alabileceğinizden emin olabilirsiniz. Sesli kitaplar, dijital okuma türleri günümüzün teknolojik özelliklerinden olsa da kitap kurdu olan insanlar, kitabın dokusunu hissederek ve kitap kokusunu soluyarak okumayı yeğliyor.  Ama bir kitabın iç dünyasına girmek nasıl daha kolay olur diyorsanız elbette ortam ve ambiyansın da etkisi büyük. Örneğin sessiz, sakin, gürültüsüz, rahat ve karmaşadan uzak bir ortam, kitap okumak için aranan özelliklerdeki yerlerden… Bu konuda aradığınızı kolayca bulabileceğiniz sade tasarımlı bir kitaplık da olmazsa olmazlardan. Bu içeriğimizde ise sizlere el yapımı – DIY ve tasarım harikası kitaplık modellerinden söz edeceğiz.  Görsellerin muhteşemliği gözünüzü korkutmasın. Eğer biraz elinizden geliyorsa siz de her birini oluşturabilirsiniz diye düşünüyoruz.

Tasarım Kitaplık Modelleri; Kuş Yuvası Değil Kitap Yuvası

Bu kitaplık tasarımında farklı kalınlıktaki bir kaç parça ahşap, ağacın dallarına dönüştürülmüş. Ahşaba bu formu vererek ardından iyice zımparalayıp, vernikleyebilirsiniz.

Dünya Haritası Kitaplık

Öncelikle bu tasarım için sevdiğiniz bir ülkenin haritasının çıktısını alın. Ardından kontraplağı aynı ölçülerde kesin.

Makaradan Kitaplık Yapımı

Bol bol kitap okuyan bir kitap kurduysanız bu yer kaplamayan ve son derece ekonomik tasarımlı kitaplığın tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. Terazi formlu bu kitaplığın yapması da son derece kolay.  Öncelikle 3 adet makara ( sabit askı da olabilir) bulun. Bir miktarda kalın halata ihtiyaç olacak. 2 tane tahta levha keserek 4 yanından delik açın. Kalın halatı deliklerden geçirin ve düğüm atın.  Sonrasında halatları uçlarından bağlayarak askılara asın.

Natürel Dallardan Kitaplık Yapımı

Burada da son derece doğal ağaç dallarından yapılma otantik bir kitaplık modeli mevcut. Öncelikle kurumuş ağaç gövdelerinden rafları ince şekilde kestirin ve dallara sabitleyin. Özellikle ağaç budanma mevsiminde çevrenizdeki ağaç dallarını toplayarak bir çırpıda oluşturabileceğiniz bir model.

Çerçeveden Kitaplık

Dilerseniz yukarıdaki görsellerde gördüğünüz gibi büyük ya da küçük çerçevelere de kitaplarınızı yerleştirebilirsiniz. Sadece ara katlara raf yaptırmanız yeterli olacaktır.

Büyük ya da küçük kutucuklardan oluşan duvara monte edilen bu boşluklarda kitaplarınıza hoş raflar oluşturacaktır. Bu içeriğimizde de sizlere Kitaplık modelleri nden söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir