Kuş Tüyü Yorgan modelleri ile buz gibi soğuklara meydan okuyabilirsiniz. Soğuk kış günlerinde kendimizi beyaz ve sıcak bir bulut misali yorganlarımızın içine atmak ve hemen ısınmak isteriz. Bizlere bu hazzı yaşatacak olan birkaç çeşit yorgan var. Örneğin pamuk yorganlar, yünlü yorganlar, elastin – polyester karışımı silikon ürünler ve elbette kaz tüyü yorganlar. Isı konusunda ise başı çekenler kesinlikle yün ve kaz tüyünden yapılan yorganlardır.

Bunun dışında kalan pamuk yorganlar sağlıklı ve hava geçirgendir. Elastin, polyester yüklü silikonlar ise maalesef en sağlıksızlarıdır.


Kuş Tüyü – Kaz Tüyün Yorgan Özellikleri

Kaz tüyü yorganlar hem kazların sırt tüyleriyle hem de gıdık tüylerle beslenerek doldurulur.  Çünkü gıdık tüyü ürüne yumuşaklık verir. Bu yüzden kaz tüyü bir yorganda gıdı tüyü oranı ne kadar çoksa ürün o kadar pahalıdır. Öte yandan sırt tüyü çok olan kaz yorganları, daha makul fiyatlıdır ama hışırtı sesi yapabilirler. Yine kanat tüyü oranı arttıkça ise kaz tüyü yorganın fiyatı düşmektedir.

Kaz Tüyü Yorgan Fiyatları

%15 gidik,%85 sırt tüyü olan yorganlar gayet makul fiyatlı olabilmektedir. Kaz tüyü yorganların yıkanması sorun yaratabilir zira yıkandıktan sonra kaz tüyleri kümeleşip yorganın muhtelif yerlerinde kümeleşmektedir. Kuruyana dek bir miktar da kötü koku yaratabilirler. Ama tam olarak kuruduktan sonra bu sorunların hiç biri kalmaz.

Kaz tüyün yorgan modelleri (özellikle de eviniz kuzeye bakan izolasyonu kötü yani çok soğuk bir evse) eve lazım gelen ürünlerden biridir. Ek olarak hafiftir ve umulmadık derecede sıcak tutar. Bir diğer negatif yönü de terletici ve alerjen bünyeleri tetikleiyici olmasıdır.
 

Tüm bunlara ek olarak kaz tüyü yorgan çeşitliliği gece ısınması konusunda da büyük bütçe ekonomisi  ve enerji tasarrufu sağlar. Zira geceleyin evinizi 20- 30 derecede ısıda bıraktığınızda dahi kendinizi çok sıcak bir ortamda hissedersiniz. Bu içeriğimizde de sizlere Kuş Tüyü Yorgan modellerinden söz ettik.






.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir