Dekorasyonunuza Uygun Perde Modelleri ile odalarınızda harika bir ambiyans yaratabilirsiniz. Ev dekorasyonunda başrollerdeki öğeler; koltuk, masa, vitrin, tv ünitesi, sehpa gibi büyük mobilyalardır. Halı, minder, perde gibi tekstil ürünleri ise tamamlayıcı ögelerdir. Zira büyüklerinizden de duymuşsunuzdur ki perdesiz bir ev, çıplak bir mekana benzer. Perdelerin seçiminde çoğu zaman birçok detay es geçilerek önemsenmediğinde kombinasyonda büyük hatalar da yapılmış olur. Örneğin desen, tarz, model türleri, perde seçiminde büyük rol oynar. Dolayısıyla da ; Rustik, dömiklasik, klasik, modern ya da iskandinav bir salonda perde türleri asla birbiriyle ölçüşmez. Kısacası salon ya da oda kombinasyonunuz bunlardan hangi türdeyse, perdeniz de o menyalde olmalıdır.

Dekorasyonunuza Uygun Perde Modelleri Ve Renk Seçimi

Dekorasyonunuza Uygun Perde Modelleri

Aynı şekilde perde seçerken, renk konusu da model kadar önemlidir. Krem, gri, açık kahverengi, taş rengi, bej gibi renk tonları ise tüm salonlarla uyumlu olabilecek olan tonlardandır. Dolayısıyla da bu renkler için güvenli sığınaklardandır diyebiliriz. Öte yandan iddialı renklerle cesur görseller yaratmak istiyorsanız; siyah, bordo, lacivert zümrüt yeşili, hardal sarısı gibi iddialı renkleri de salona taşıyabilirsiniz.

Halı Ve Tekstil Ürünleriyle Uyum

Salon perdeleri ile eşleştirebileceğiniz birkaç materyal var ki bunlar; halı, koltuk renk – desen uyumu, kırlent uyumu ya da sandalye kumaş uyumu gibileridir. Bu tarz materyaller arasında bir uyum yakaladığınızda odalarınızda ahenkli bir görsel hüküm sürer. Öte yandan halınız koyu renkse içindeki desenlerin tonlarında bir perde asabilirsiniz. Ya da bunun tam zıddını uygulayabilirsiniz.

Modern Perde Modelleri

Keten ya da pamuklu tarzdaki desensiz tek renkli perde modelleri genelde tüm modern dekorasyonlu alanlarda kullanabileceğiniz joker perde modellerindendir. Göz yormayan salt ve sakin bir alan için bunları seçebilirsiniz.

Grafik Desen Perde Modelleri

Grafik desenli perde modellerini post modern, eklektik, modern, endüstriye ya da klasik – modern tasarımlarla birlikte kullanabilirsiniz.

Floral Perde Modelleri

Floral perde modelleri; romantik tasarımlarla birlikte, tropikal dekorasyonda, akdeniz dekorasyonunda, Safari dekorasyon stilinde kullanılabilir.

Drapeli Perde Modelleri

Drapeli perde modelleri, şaha şahalı klasik, dömi klasik, romantik, shaby chick tasarımlarla birlikte rahatlıkla kullanılabilir. Bu içeriğimizde de sizlere Dekorasyonunuza Uygun Perde Modelleri nden söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir