Duvar Saati Nasıl Seçilir başlıklı bu içeriğimizi okuduğunuzda duvar saati seçimlerinizde son derece bilinçli ve duyarlı davranacağınızdan emin olabilirsiniz. Duvar saati seçerken duvar renginin, halıların renk ve deseninin, koltuk form ve tarzının birbiriyle paralel olabileceğini düşünmüş müydünüz? Duvar saatleri kesinlikle evlerde var olan ambiyansların ön plana çıkmasında ve vurgulanmasında önemli olan unsurlardandır.

Duvar Saati Nasıl Seçilir

Duvar Saati Nasıl Seçilir Sorusuna Verilecek En Doğru Yanıtlar

Duvar saati seçerken öncelikle evinizin tarzını göz önünde bulundurmalısınız. Söz gelimi evleriniz; modern mi, Retro tasarımlı mı, vintage, avangart ya da romantik tasarımlarda mı göz önünde bulundurmalısınız.

Örneğin ferforje saatler her zaman alaşımı nedeniyle duvarlarda usturuplu şekilde duran ve klasik, avangart, retro, rustik, vintage evlere ayak uydurabilecek modellerdendir. Desenli duvar saatleri ise daha çok sempatik tarzda döşenmiş modern, shabby chic tasarımlı, romantik, popüler kültüre yönelik evler için uygun olabilir.

Ahşap desenli duvar saatleri ise ahşap tutkusu olan insanlara kesinlikle önerilir. Özellikle ahşap stiliyle bütünleşmiş olan; iskandinav tipi, rüstik ya da klasik evlerde kullanılabilir.  Âdeta evinizin havası değiştirirken kadranı ve kasasıyla göz doldurabilir.

Eskitme duvar saatleri; mat –  ahşap – paslı stilleriyle vintage ya da klasik bir eve yaşanmışlık hissi katmaktadır.  Rustik stildeki evlerde de kullanılabilir. Modern duvar saatleri; genellikle daha soğuk görünüşlü, absürt ve sıra dışı hatta geometrik tasarımlarda olabilir. Elbette ki bu tarz saatler modern evlerde, minimal ve endüstriyel evlerde ya da loft dairelerde kullanılmalıdır.

Bunun Dışında…

Yine saat seçimlerinizde saatin mekanizması konusunda da karar kılmanız gerekebilir. Örneğin kuvars ve mekanik saatlerin birbirlerine göre farklı artı ve eksileri bulunabilir. Söz gelimi kuvars saatler her zaman doğru olan ve kullanımı kolay ürünlerdir. Dahası mekanik modellerden daha ucuzdur. Seçenekleri ise her zaman daha fazladır. Daha uzun ömürlüdürler ve pilleri daha uzun süre idare edebilir. (kuvars saatteki pil ömrünün doğrudan güç tüketimine bağlı çalıştığını hatırlatalım)

Yine önemli bir detay da duvar saatlerinin kadran yapısıdır. Kimse bu konuya dikkat etmese de kadran, bir saatin ömrünü belirleyebilir. Kadranın materyali; seramik, metal, ahşap, kağıt, film veya kartondan olabilir.

Karton ya da kağıt materyalinden elde edilen kadranlar nem ve sıcaklık dalgalanmalarını tolere edemediğinden nemden etkilenebilir ve saatlerin ayarlarını bozabilir. Film kadranlar ise nemden etkilenmese de doğrudan güneş ışığı almamalıdır zira yanabilir. Seramik, metal ve ahşap gibi malzemeler saatlerde dayanıklı tüketim mamullerinden sayılsa da ne yazık ki daha ağırdır.

Saatlerin koruma alanlarında (yüzeylerinde) genellikle akrilik ya da cam ürünler kullanılmaktadır. Bunlar arasından akrilik yüzeyler en güçlü ürünlerdendir zira kırılması son derece zor malzemelerdendir.  Akrilik yüzeyli saatler parlama yapmaz ve her açıdan rahatlıkla görünebilir. Öte yandan çizilmeye müsaittir. Cam korumalı saatler ise toz çekmez ve çizilmelere karşı dayanıklıdır.

Duvar Saati Satın Alırken Bu Detayları Atlamayın

Saatlerdeki kadran her açıdan rahat okunabilmeli, fon ve dış yüzey okunaklı olmalı, parlama yapmamalıdır. Kadranın, akrep – yelkovan ve rakam ebatları okunalı olmalıdır. Kısacası zamanı kolayca ve hızlı bir şekilde öğrenmek istiyorsanız; sade, çok parlak veya şık olmayan modelleri tercih etmenizi öneririz.

Bunun dışında ayrık dönüşlü kuvars saat modelleri oldukça yüksek ses çıkaran ürünlerdir. Saatlerin çıkardığı tik tak sesine takıntılı bir insansanız soft hareketli saat modellerine yönelmelisiniz. Bunun dışında mekanik saatlerin rotalarının her zaman daha yumuşak olduğunu ve sessiz çalıştıklarını da buradan hatırlatalım. Bu içeriğimizde de sizlere Duvar Saati Nasıl Seçilir konusunda önemli bilgiler sunduk.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir