En İyi Ofis Dekorasyonu fikirleri ile siz de çalışma ortamlarınıza yeni bir kan getirebilirsiniz. Ofisler, çalışan insanların zamanlarının 8 – 10 saatinin yani zamanının çoğunun geçtiği alanlardır. Çalışma ortamlarınızı doğru bir şekilde dekore ettiğinizde sizin ve çalışanlarınızın performanslarının ciddi derecede artacağını biliyor muydunuz? Evet sözünü ettiğimiz gibi çalışma ortamlarının sinerjisi ve üretkenliği bu bağlamda çok önemlidir.

Bu doğrultuda tek düze mobilyaların, verimsiz ışıkların ve nötr renklerin bulunduğu bir ortamın çalışanlara ilham vermesi beklenemez. Oysaki iyi dizayn edilmiş bir ofiste yaratıcılık ve üretkenlik ciddi derecede artmaktadır.

Ofis Isısı

Çalışma ortamındaki oda sıcaklığı çalışanlara rehavet vermeyen ve dinamizmi artıracak derecelerde olmalıdır. Buna göre bir ofiste olması gereken ideal sıcaklık 21.6 derece olmalıdır. Yine bu bağlamda ofislerdeki hava akımı kontrol altında tutulmalıdır. Ofis ortamları  kirli ve boğuk havadan arındırılmalı,  hareketli pencerelerle temiz hava ve günışığı içeri yansımalıdır. Böylelikle En İyi Ofis Dekorasyonu konusunda hava akımının çalışanların zindeliğini olumlu yönde etkileneceğinden emin olabilirsiniz.

En İyi Ofis Dekorasyonu; Zemin Ve Duvar

Ofislerde zemin döşemesi ve duvar renkleri iç karartıcı, karanlık renklerde değil de günışığını en iyi şekilde yansıtacak parlak niteliklerde olmalıdır. Özellikle de küçük ofislerde açık tonlar tercih edilmeli, mekân daha ferah ve geniş gösterilmelidir.  Koyu tonlar ışığı emerek ışığın yansımasını kırar.

Ofislerde mahremiyeti sağlayan bölümler ve hücrelenmesi gereken alanlar yaratmak istiyorsanız şeffaf cam bölme panel sistemlerini kullanabilirsiniz. Böylelikle En İyi Ofis Dekorasyonu konusunda çalışma alanlarınız daralmadan gün ışığını mekana en iyi şekilde dağıtabilirsiniz.

 Ofislerde Natürel Malzeme Kullanımı

Çalışma ortamlarında doğal yansımaların niteliğini ne kadar çok arttırırsanız o kadar verim alabileceğinizi unutmamalısınız. Bu da natürel malzemeler, doğal renk ve bitkilerle mümkün. Ofis çalışanlarının bıkkınlık, kasvet gibi duygulara kapılmasını istemiyorsanız bu gibi mekanlarda ahşap, yeşil bitkiler, küçük su havuzları, doğal taşlar gibi çeşitli malzemelere ve bu tarz dokulara yer vermelisiniz.

Ofislerde Kullanılması Gereken Renkler

Ofislerde renk kullanımı; konum, gün ışığı açısı, mobilya seçimi, sektör, firma logosu, firmanın hedef kitlesi gibi değişenlerle ilgili konulardandır. Bu nedenle öncelikle bu konular hakkında doğru bir analiz yapılması gerekir. Fakat ideal bir ofiste her halükarda canlı tonlarla mekâna hareket katmak en doğrusu olacaktır.

Ofislerde Renklerin Dili

Bu konuda renk psikolojisi konusunu inceleyerek değerlendirme yapabilirsiniz. Buna göre ofisiniz müşteriler tarafından çok ziyaret edilen bir mekansa müşterilerin kendilerini huzurlu hissetmesi için yeşil tonlarından, çalışanlarınızın dinamizmini arttırmak için mavi tonlarından ya da modu ve morali yükselten enerjik turuncu tonlarından yararlanabilirsiniz. Yine renk kombin özelliklerini kullanarak gri – sarı, beyaz – mavi, bej – toprak tonları, siyah – beyaz gibi birlikteliklerden de yararlanabilirsiniz.

Renk konusunu toparlayacak olursak; mavi sakinleştirici ve serinletici aynı zamanda berrak zihinsel kontrolü sağlayan renklerdendir. Pembe tonları sakinleştirirken sinirlilik, saldırganlık, yalnızlık, bıkkınlık hislerini yok eder. Kırmızı, güçlü ve enerjik aynı zamanda hırsı etkileyen renklerdendir.  Sarı, zihin açarken uyanıklık verir. Turuncu, kişiye yaşama heyecanı  veren enerjik bir renktir.

Ofislerde Ses İzolasyonu

Profesyonel mimari tasarımcılara göre bir ofiste diyalog mahremiyetinin doğal yollardan sağlanabilmesi açısından üç yol kullanılabilmektedir.

 Bu stratejiler;

1 – emme yöntemi; akustik tavan, kumaşlar ve halı kullanılarak yapılır.

2 – engelleme; mobilya sistemleri, paneller, duvarlar, bölmeler ve ekran, kaplama – ses maskeleme gibi yöntemlerle yapılır.

3 – Çalışanları yakın konumlandırma;  grup olarak çalışmaya ihtiyaç duyan bireylerin birbirlerine yakın olması ofislerde oluşabilecek olan ses kirliliğini ve gürültüyü minimal seviyelere indirgemektedir.

Dikkat Dağıtan Kalabalık Algısı

Ofislerde yaratılan kalabalık algısı, bireylerin dikkatini dağıtacaktır. Bunun önüne geçilebilmek için doğru konumlandırılmış bir yerleşim planı gerekir. Bunun için masaların konumu,  en az sayıda insanı görecek şekilde ayarlanmalıdır. Yine bu konuda mümkünse çalışma alanlarını pencere kenarlarına konumlandırmak çalışanların işine odaklanmasını sağlar. 

Ofislerde Ergonomik Mobilya Seçimi

Örneğin uzun ve çetin çalışma saatlerinde çalışanların konforunu sağlayacak olan bel ve boyun ağrılarını engelleyen ergonomik – ayarlanabilir sandalyeler, pratik – eğimli ve ayarlı masa lambası, ihtiyaca yönelik masalar, klavye ve mause için gerekli aksesuarlar, gürültü kirliliğini önleyebilecek kulaklık çeşitleri, pratik ve kullanışlı aparatlarla detaylandırılmış fonksiyonel bir ortam, konsantrasyon sağlayacak başarı odaklı bir çalışma ortamının ihtiyacınız olan ofis olduğunu unutmamalısınız.  Ofisteki her birey için ergonomi en önem verilmesi gereken konudur.

Ortak kullanım alanlarında alanlarda göze hoş gelecek olan manzaralara da yer vermeniz gerektiğini hatırlatalım. Misal; hoş manzara tabloları, dinamizmi yükselten yazılı duvar stikerleri, enerjik ve mood yükseltici duvar grafikleri gibi. Özellikle bu ürünler uzun koridorlar ya da geçiş yerlerinin sıkıcı görüntüsünü kırmak için kullanılabilir. Yine çalışanların hava alabilecekleri, molalarında açık hava teneffüs ederek kahvelerini yudumlayabilecekleri teras ya da balkonvari yerler de olmalı.

Parlak renkler (kırmızılar, maviler ve yeşiller) yüksek konsantrasyon ve yapılan işin kesin doğruluğuyla ilişkilendirilirler.

Konferans Salonu Tasarımı

Hareketli alanlara sahip geniş konferans salonları, yeşillikli dinlenme alanları, huzur ve ferahlık hissi veren giriş katına konumlandırılmış bir danışma merkezi bir firmanın ihtiyacı olan mimari özelliklerdendir. Bu içeriğimizde de sizlere En İyi Ofis Dekorasyonu konusundan söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir