Bahar temizliği nasıl yapılır gerçek anlamda bildiğinizden emin misiniz?… Mevsimsel temizlik önerileri periyodik temizlikten daha detaylı olduğundan daha fazla zaman alsa da bu işlemi belirli bir sıraya koyarak yaparsanız sağlıklı bir ev hijyenine kavuştuğunuzu görebilirsiniz.

Bölüm Bölüm Bahar Temizliği

Evinizde bulunan mutfak belki de evin en detaylı bölümlerinden biri olduğundan bahar temizliğine bu noktadan başlayabilirsiniz. Öncelikle işe tavanı silerek başlayabilirsiniz.

Ardından sırasıyla; fırın temizliği, derin – dondurucu buzdolabının içini – dışını silmek, mutfak dolaplarının içini boşaltarak temizlemek, raflardaki mutfak gereçlerini silerek, kiler dolabındaki yiyecekleri tarihleriyle kontrol ederek gerçekleştirebilirsiniz..

Oturma Odası Ve Yatak Odasında Bahar Temizliği

Mobilya temizliği, perde – halı- cam temizliği –  yatak odasında yatak şiltesi temizliği ve havalandırılması, yastıkların havalandırılması – yıkanması, battaniye ve yorganların yıkanması havalandırılması, dolap – şifoniyer temizliği ve baharlık kıyafetlerin ayrılması.

Bunun dışında; Radyatörlerin temizliği, kapı ve pencere menteşelerinin yağlanması, ahşap mobilyaların cilalanması, perde ve tüllerin yıkanması, pencere ve camların silinmesi, parkelerin  cilalanması.

Banyoda Bahar Temizliği

Banyoda sırasıyla; tavanı, duvar seramiklerini, lavaboyu- tezgahı- klozeti zemin karolarını silebilirsiniz. Bunun dışında bahar temizliği yaparken farklı materyallerdeki zemin ve ürünleri nasıl temizleyeceğinizi biliyor musunuz?

Genel Temizlik Bilgileri

Mermer;  doğal taş mermer – granit gibi zeminlerde sentetik bazlı, sirke, kireç çözücü ve çamaşır suyu gibi dezenfektanlar kullanılmamalıdır.  Aksi taktirde zeminler aşınır ve derin hasarlar oluşur. Bunun yerine arap sabunu gibi daha doğal yapılı ürünlerden yararlanabilirsiniz.

Laminant; Laminant parkelerde deterjan  iz bırakabileceğinden için silme işleminin ardından kurulama yapılması gerekir. Bu noktada sert yüzeyli süngerler yerine toz toplayıcı mikrofiber bezler kullanılmalıdır. Ahşap laminant parkelerde arap sabunu ve özel ahşap deterjan türevlerinden yararlanabilirsiniz.

Seramik karo; elektrik süpürgesi ya da normal süpürge yardımıyla tozunu süpürdüğünüz seramik karo yüzeyleri, yüzey temizleyicisini ılık su ile karıştırarak silebilirsiniz.

Duvar Temizliği; temizliğin 1-2 saat öncesinde leğen içinde kaynar su koyarak evin içindeki tüm pencereleri kapatın. Böylelikle kirler yumuşar ve temizlik işlemi kolaylaşır. Aynı şekilde duvar kağıtlarını de bulaşık deterjanı ve su ile temizleyebilirsiniz. Öte yandan mutfak duvarları sürekli yemek piştiğinden yağ, salça  v.s. izi içeren inatçı yağlar içerir. Bu yüzden mutfak duvarlarını bol tuzlu suya batırılmış bezle temizleyebilirsiniz.

Cam temizliği; cam silerken beze biraz sirke damlatarak sildiğinizde parlak ve izsiz camlara sahip olabilirsiniz. Gazete ile silmek de iz bırakmayacaktır. Bu içeriğimizde de sizlere Bahar Temizliği nin inceliklerinden söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir