Ayakkabılık modelleri, çok da önemsemediğimiz ama evin bütün fertlerinin yükünü kaldıran taçsız kahramanlar gibidir. Eve hemen girer girmez karşımıza gelen ve antrelerin olmazsa olmazı olan bu ürünler aslında oldukça özenle seçilmesi gereken mobilya türevlerindendir. Bunun sebebini ise zaten girizgahımızda belirttik. Ayakkabılıklar özenle seçilmelidir zira evlerimizin antresinde yani tam da karşılama noktasında durur her zaman.

Ayakkabı modellerini; vestiyer ayakkabılık modelleri, sürgülü vestiyer ayakkabılık modelleri ya da klasik dolaplı açılıp kapanan ayakkabılık modelleri olarak belirli başlıklar altında inceleyebiliriz. Ama buna geçmeden önce evinize nasıl ve neye göre ayakkabılık seçmelisiniz? Biraz bu sorunun cevabından söz edelim.

Evlerde Ayakkabılık Seçimi

Her şeyden önce bu seçim için antre alanınızda bulunan nokta ve metre kare önemli elbette. Zira hiç kimse antresinde konuklarını ve aile bireylerini karşılayacak olan devasa bir ayakkabılık görmek istemez. Bu yüzden önce ayakkabılık için uygun noktayı belirlemelisiniz. Söz gelimi ayakkabı hemen kapının karşısında mı duracak yoksa kapının açıldığı duvarın hizasında mı bunu evinizin antresinin konumu size söyleyecektir elbette.

Örneğin kapının açılma yönünün ya da arka noktasında süregelen uzun bir duvar boşluğu varsa bu nokta uygun olabilir. Ama eğer geniş ferah ve oda niteliğinde bir antreniz varsa hemen kapının karşısına da konuçlandırabilirsiniz. Yine antreniz elverişliyse L şeklinde döner stilde bir vestiyer ayakkabılık da seçebilirsiniz. Her şeye rağmen renk bakımından kapının rengiyle uyumlu olması tercih olmalıdır ki bu şekilde estetik bir görsel uyum yakalayabilesiniz.

Yanı sıra vestiyerinizde mutlaka ayna bulunması gerekir ki bu da evden çıkmadan önce kendinize çeki düzen verebileceğiniz bir konfor alanı yaratır sizin için. Hatta vestiyer ayakkabılığınızın bol aynalı olması antrenizi aydınlattığı adar mekana derinlik de katacaktır.

Ferahlık Veren Ayakkabılık Seçimi

2019 ayakkabılık modelleri nden söz edecek olursak elbette bu sezon masif ve işlenmemiş ahşap örnekleri ön planda olduğundan bu şekil ham modeller son trendleri oluşturuyor. Ama yine de siz giriş kapısını ve antrenin duvar renklerini hesaba katarak hareket edin deriz. Örneğin çok loş ve ışık almayan bir antreniz varsa beyaz kullanımı her zaman aydınlığı kotarmak için önerilen renklerden olacaktır.

Bu arada sürgülü vestiyer ayakkabılık modellerinden tercih ettiğinizde yerden büyük ölçüde kazanım sağlamış olursunuz ki hemen kapı arkasındaki duvara iliştirilecek ayakkabılık modelleri için bu türler önerilir. Ayrıca kendinden aydınlatmalı bir vestiyer tipi seçtiğinizde daha şık ve elegan bir görünüm elde edersiniz.

Eğer çok kalabalık bir aileyseniz ya da gelen gideniniz çok kalabalıksa çok raflı ve çok kapılı vestiyer ayakkabılık modellerine yönelmelisiniz. Vestiyer kısmı sadece askılıklardan oluşan ve dolapsız ayakkabılık modelleri daha sıcak, doğal ve samimi görünse de görüntü kirliliğine neden olabilir. Zira astığınız her şey göz önünde olacaktır. Bu da antreler için pek de hoş bir görüntü değildir aslına bakarsanız. Bu yüzden her zaman dolaplı modellere yönelmenizi öneririz.