Karakterlerini oturtma ve kendilerini bulma çabası içinde olan blu çağındaki gençlerin elbette biz erişkinler için anlaşılması güç olan bambaşka bir dünyası vardır.  Ama onları iyi anlamanın ve bir arkadaş gibi onlara ayak uydurabilmenin en iyi yöntemi de gençlere istedikleri stilde bir oda armağan etmektir. O zaman paçaları sıvamalı ve 2019 Genç Odası Trendleri ne bir göz atmalısınız.

Böylelikle kızınızın ya da genç oğlunuzun fikirleri yönünde onlara en güzel odaları armağan edebilirsiniz.

Gençlerin blu çağında en çok vakitlerini geçirdikleri yerlerdir odaları. Kimisi gitarını kaptığı gibi kendini odasına atar. Kimisi saatlerce konsol oyununa kilitlenir. Kimileri de arkadaşlarıyla odalarına kapanır.

Gençler için odalarını en konforlu hale getirmek de elbette ebeveynlere düşüyor. Bu konuda biraz araştırma yapacak olursanız nasıl bir oda isteyebilecekleri konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Klasik Ama Güzel Araba Şeklindeki Yataklar

Evin küçük beyi olan oğlunuz 10 – 16 yaş aralığındaysa arabalı yatak ve kombin mobilyalar bu konuda güzel ve enerjik bir fikir olabilir. Araba yataklı odalarda renk olarak her zaman kırmızı dikkat çeken ve enerji veren haliyle gençlerin en çok sevdiği renklerden olmuştur. Araba yatakların far kısımlarında bulunan ledli lambalar odaya eksantrik bir ışık sağlarken aynı zamanda ekonomiktir de. Hatta çocuğunuz uykuya daldığı zamanlarda  da kendinden sönme kabiliyetine sahip olanları bile var. Bu yatak takımlarının çoğu günümüzde antibakteriyel özelliklerde üretilebiliyor. Ayrıca araba yatak stiline sahip genç odası mobilya kombinlerinden kullandığınızda devamında duvarlar için tasarlanmış olan pist formundaki duvar kağıtlarından da yararlanabilirsiniz.

Doğa manzaralı ve 3D duvar kağıtları ise 2019 genç odası trendlerinin bir başkası. Genellikle ithal edilen bu kağıtlarda okyanus efektlerinden, güneşin batışına, şelale efektlerinden deniz manzaralarına kadar aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz. Hatta yapı marketleri gezerek istediğiniz manzarayı yakalayamasanız bile internete girerek gerekli anahtar kelimeleri yazdığınızda bulamayacağınız genç odası duvar kağıdı yok gibi.

Yine bu tarz bir duvar kağıdına kaymaz nitelikli antibakteriyel özelliklerdeki HD baskılı halılar eşlik ediyor günümüz genç odası trendlerinde. Ama genç ve çocuk odalarının halısının hiç kirlenmemesini ve her zaman sağlıklı niteliklerde antibakteriyel kalmasını istiyorsanız en güzel halı örtülerine Buradan  ulaşabilirsiniz.

Genç Odalarına Yönelik Aksesuar Seçimi

Elbette özenle detaylandırılmış bir genç odasının olmazsa olmazları da gençlere yönelik aksesuarlardır. Konsolların üzerinde ya da genç odlarında yer alan vitrinlerde sergilenebilecek olan ilginç eşyalara yer verebilirsiniz çocukların odalarında. Hatta DIY yani kendin yap niteliğinde ürünlere bile yönelebilirsiniz. Güzel kızınızın genç odasını bu rengarenk fenerlerle bile süsleyebilirsiniz örneğin.

Bu az yer kaplayan ders üniteleri ise küçük genç odaları için tasarlanmış. Ceviz – kayın ağacı tarzındaki bu masif ürünlerle döşediğiniz bir genç odasını mavi, turkuaz ve açık yeşil farklı açık renkli aksesuarlarla da bezeyebilirsiniz.

Yine çizgili desenler örneğin çizgili perdeler ya da çizgili yatak örtüleri de genç odası motifleri açısından en çok tercih edilen desenlerden oluyor son zamanlarda.

Artı olarak kot yani Jean dokulu kumaşlarda aynı şekilde…