2019 yılında yatak odası trenleri konusunda abartıdan kaçınılarak tasarlanmış olan minimal mobilyaları sıkça çevremizde görüyoruz. Hal böyleyken elbette yatak odası tasarımları da pratikleşiyor.  Yatak odalarındaki en vurucu ve  görkemli parçalar ise yatak başlarından oluşturuluyor. Örneğin siz de güçlü bir yatak odası tasarımı için simple ama karakteristik yatak başlıklarından yararlanabilirsiniz.




Bu konuda siyah, beyaz gibi net renkler ve güçlü renklerden yararlanabilirsiniz. Yanı sıra yatak başı konusunda suni deri gibi iddialı parçalardan da kullanabilirsiniz. Ayrıca yüksek tavanlı odalar için direkli yataklar da popüler seçenekler arasında.

Örneğin ham ahşaptan tasarlanmış ayaklı yataklar senenin yeni trendlerini oluşturuyor. Direkli yatakları odanızın starı haline getirdiğinizde bu mobilya yatak odanızın imzasına dönüşecek ve çok da fazla yeni harekete ihtiyaç kalmayacaktır. Bu tarz bir odada gardırop kısmını ayrı bölümdeki bir giyinme odasıyla tamamlamak ise en iyi fikirlerden gibi görünüyor.

Yatak Odasında Sarkıt Aydınlatma Kullanımı

Son yıllarda yatak odalarında sarkıt aydınlatma kullanımı çok popüler. Örneğin metal ve pirinçten tasarlanmış sarkıt aydınlatmaları yatak odanıza taşıyabilirsiniz. Aydınlatma konusunda klasikleri seviyorsanız da kristal bir avize avize kullanabilirsiniz. Hatta şapkalı avizelerle yatak odasının ambiyansını romantikleştirebilirsiniz.




Siyah beyaz renk kombinasyonu yatak odalarında bu sezon yine karşımıza çıkıyor. Ama bu durum sarı, turkuaz, mor, yeşil, turuncu gibi sıcak renkleri kullanmanıza da bir engel teşkil etmiyor.  Renkli süslü yastıklarla birlikte siyah – beyaz çizgili kırlentler ve halı da bir arada kullanarak kombinleyebirisiniz örneğin yatak odanızda. Bu tarz şık – dingin bir odada füme yatak başı seçerek, yastıklarda ve duvarda gri tonu kullanıp halıda siyah beyaz çizgili efektlerden yararlanabilirsiniz örneğin.

Ayakucu Pufları

Yine yatak odası dekorasyon konusunda alanınız müsaitse  varsa ayakucu puflarıyla karyola ucunuzu renklendirebilirsiniz.  koymalısınız. Sandık tadındaki ayak ucu pufları şimdilerde oldukça estetik ve fonksiyonel aksesuarlar olarak görülüyor zira.  Hatta ayakucu pufunuzu sandık gibi depolama ihtiyaçlarınız için de kullanabilirsiniz. Ayrıca trend renklerden olan ayak ucu pufunuzu evde bir sanduka ve biraz kumaş kullanarak kendiniz dahi tasarlayabilirsiniz dilerseniz. Bu içeriğimizde de sizlere 2019
yatak odası trenleri nden söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir