Egzotik Ev Dekorasyon Fikirleri daha ziyade hayata bambaşka bir perspektiften bakan ve bohem yaşam tarzını benimsemiş olan kişiliklerin tercihidir. Kendini aşmış ve entel ruhlu kişiliklerin tercihi olan bu stili gelin hep birlikte mercek tutalım. Egzotik dekorasyon fikirleri her zaman ılıman iklimli coğrafyalara aittir. Bu yüzden yazlıklarınızda ya da her zaman ikamet ettiğiniz evlerde egzotik yaşam alanları yaratmak istiyorsanız tropikal iklimlerin hakim olduğu Akdeniz bölgelerine ve Asyatik ülkelere ait sembollerden, yansımalardan ve renklerden yararlanmalısınız.

Egzotik tasarımlı mekanlar her zaman tutku kokan, free görünümlü, insanı kasmayan, sıcak temalı ve canlı renklerden oluşan oryantalistik dokunuşlar kokan mekanlardandır. Örneğin bu tarz mekanlarda  beyaz tüller yerine uçuşkan, yere kadar uzanan  renkli kumaşlı pastel tonlardaki tüller kullanılabilir. Standart kapılardan yararlanmak yerine  kapı girişlerine ve oda geçişlerine boncuklar ya da rüzgar çanları, hatta püsküllü ayırıcılar asılabilir.

Yine duvar kağıdında oryantal – tropik desenli duvar kağıtları kullanılabileceği gibi sadece ana duvarda Çin- Japon efektli duvar kağıtlarına yer verilebilir. Bambu ve orkide gibi bitkiler egzotik yanıyla bu tarz evlerin olmazsa olmazıdır. Aydınlatmalarda standartların dışına çıkılmalı, kandillere, fenerlere, kağıt lambalara, renkli camlı vitray kesmeli lambalara yer verilmelidir.

Mobilyalarda ahşap, cam ya da klasik ahşap yerine ratan, bambu gibi doğal ürünler kullanılmalıdır. Renk tonlarında ise baharat tonları hakim olmalıdır. Kiremit ya da hardal hatta çimen yeşili gibi… Mistik mumlar, aromalı tütsüler, esanslı banyo köpükleri, esansiyelli yağlar banyonuza dizebileceğiniz ürünlerden olabilir. Mutfağınızda ise toprak kaplardan kalaylı ürünlerden yararlanabilirsiniz.

2019 Egzotik Dekorasyon Modasında Hangi Renkler Ön Planda?

Egzotik dekorasyon stilleri dendiğinde akla ilk gelen renkler doğadan ilham alan renklerdir. Örneğin gökyüzünün renkleri, toprağa ait olan tüm renkler, çiçeklerin renkleri, gökkuşağı renkleri, ağaçlar, çimenler doğa tonları kısacası yapay olmayan tüm pastel renk tonlarını alacalı bir şekilde egzotik ev dekorasyonlarında kullanabilirsiniz.

İşlemeler ve oryantal desenler ise egzotik evlerin olmazsa olmazı gibidir. Örneğin yastıklardaki ya da duvarlardaki işlemeler – aynalı boncuklar, resimli duvar görselleri, işlemeli puflar, sırmalı şilteler Hindistan el işi örnekleri bu tarz evlere karakteristik özellikler katan öğelerdendir. Örneğin çiçek desenleri, otantik baskılar, kabile efektleri böyle bir evde kullanılabilir.

Egzotik Evlerde Aksesuar Kullanımı

Egzotik ev tasarımlarında mermerler ya da klasik heykeller yerine daha etnik ve otantik ürünlere yer verilmelidir. Örneğin masklar, Mısır ya da Afrika heykelleri, otantik fenerler, egzotik biblolar, palmiye efektleri, hasır şapkalar, Hindu figürleri, direkli karyolalar, ferforje demir başlıklı yataklar, desenli kırlentler, renkli tüller, çiçekli tekstil ürünleri bunlara sadece birkaç örnek. Yerlerde ise ipek halılar, Japon ya da Çin halıları kullanabileceğiniz gibi yoğunlukla kilim tercihi yapabilirsiniz. Hatta bu konuda Welsoft kilim desenli halı örtüsü modellerine de göz gezdirebilirsiniz.

Kısacası tropikal coğrafyalarda yer alan ada dekorasyon tarzını evlerinize taşıdığınızda egzotik ev döşeme tarzını da başarmışsınız demektir. Doğal etkilerin vurgulu olduğu bu tarzda döşenmiş olan bir evde ise mutlu bir yaşam sürmemek imkansız gibi. Böylelikle lüks, sıcak ve canlı renklerden oluşan tropik iklim enerjisini evlerinize taşıyan ilginç bir doku yaratmış olacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir