2020 dekoratif ayna modelleri ile ayna trendlerinden haberdar olabilirsiniz. Aynalar, ev dekorasyonunu aydınlatan ve ferahlatan en iyi objeler olduğu kadar tılsımlı objelerdendir de. Bunu keşfeden tüm tasarımcılar ise yıllar yılıdır bu mucizevi ürünü yaşam alanlarında kullanmayı sürdürüyor.

Hal böyle olunca evlerde ve ofislerde de ayna kullanımı giderek arttı. Küçücük evleri bile karşıt yansımalarla ferah alanlara dönüştüren aynalarla mekanlarda geniş algısı yaratmak mümkün. Eğer sizin salonunuz da aşırı ufaksa kesinlikle aynaların büyüsünden yararlanmanızı öneririz. Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken iki şey var. İlki evinizin dekorasyonunun ruhuna uygun bir ayna seçmek, ikincisi ise doğru noktaya yerleştirmek.

Aynalar hak ettiği ilgiyi görürken elbette her yeni sene yeni form ve modellerle karşımıza çıkıyor. Örneğin eskitmeli ayna modelleri son dönemde en çok sevilen modelleri oluşturuyor. Bu ürünler yerine göre modern, klasik, vintage ve romantik dekorasyon uygulamalarına bile uyum sağlayabiliyor. Yine oymalı aynalar ise daha çok klasik ve romantik evleri ışığıyla aydınlatıyor. Zarif dekorasyon tarzlarının hakim olduğu evlerde ise kesinlikle kenarı oymalı ve işlemeli ayna kullanımı tavsiye ediliyor.

Varaklı Ayna Modelleri

Yanı sıra parlak metallerle çerçevelenmiş varaklı ayna modelleri ise tarz ve kesimlerine göre hem modern, hem de klasik evlerde estetik kaynağına dönüşebiliyor. Özellikle fazla doğal ışık almayan mekanlara sahipseniz çerçevesi de dahi bir ışık yansıtma kaynağına dönüşen bu ürünleri sizlere öneririz. Bakır, pirinç ve bronz çerçeveli aynalar ise son yılların gözde modellerinden…

Yine çok parçalı ya da küçük parçalardan oluşan aynaların kullanımı da son trendlerden… Bu gibi geometrik çerçevelerden oluşan ayna modelleri ise modern evlere has parçalar… Retro ayna modelleri ise kimi zaman ahşap tasarımları, kimi zaman ise parlak çerçevelerle öne çıkıyor.

Dikdörtgen ayna modelleri, ahşap ve metal çerçevelerle ön plana çıkarken geniş salonlar için önerilebilecek modellerden.  Yuvarlak aynalar ise uyumlu formlarıyla evin antresinden mutfağına kadar kullanabileceğiniz bir stile sahip.

2020 Dekoratif Ayna Modelleri ile Uyumlu Dresuar Modelleri

İlhamını marin stilinden alan deniz kabuklarıyla kaplı ayna modelleri ise daha çok banyo gibi ıslak zeminli mekanlarda kullanıma uygun niteliklerde. Özellikle mavi dokulu bir banyonuz varsa bu gibi bir ayna modeli son derece uyumlu olabilir. Ama bu gibi bir ürünü evlerde kapı girişlerinde kullanmak mümkün elbette… 

Öte yandan bir aynanın en büyük tamamlayıcısı nedir derseniz cevabımız kesinlikle aynalara uygun bir dresuar modeli olacaktır. Eğer ayna asacağınız duvarın tamamı boşsa kesinlikle aynayı  uygun bir dresuar modeli ile tamamlamanızı öneririz. Bu içeriğimizde de size 2020 dekoratif ayna modelleri nden söz ettik.

2020 Dekoratif Ayna Modelleri” yazısında bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir