En iyi halı temizleme yöntemleri ile halılarınız ilk günkü parlaklığına kavuşabilir. Kışa girmeye hazırlanırken eğer hala daha halılar konusunda derin bir temizlik yapmadıysanız elinizi çabuk tutmalısınız. Zira kış mevsimi nemli ve rutubetli geçeceğinden sonbaharın pastırma sıcakları, halı yıkamak, yıkatmak ya da derinlemesine halı temizlemek için son uygun dönemlerdir.

Evet belki kışın halılarımızı sık sık süpürmekle yetinebiliriz ama bu tam bir hijyen sağlamaz. Bu yüzden de havalar iyiden iyiye soğumadan halılarımızda derinlemesine temizlik uygulamalıyız. Bu yüzden bu içeriğimizde sizlere halıdan leke çıkarma yöntemleri nden söz edeceğiz. Aynı zamanda önereceğimiz yöntemlerle halılarda oluşabilecek kötü kokulara da çare bulabilirsiniz.

                                                                                                    
En İyi Halı Temizleme Yöntemleri Ve Arap Sabunu

Elbette halı temizleme konusunda halı şampuanı kullanmak iyi bir seçenektir ama Arap sabunu hem en iyi ananevi yöntemlerdendir, hem de ekonomiktir. Ayrıca halıları pırıl pırıl yapar. Bu yüzden Arap sabunu ve su ile yapacağınız karışıma bez batırarak halınızı en iyi şekilde silerek temizleyebilirsiniz.

Halı Lekesi Nasıl Çıkar?

Mısır nişastası ile halılardaki zorlu yağ ve boya lekelerini çıkarabileceğinizi biliyor musunuz?  Mısır nişastasını alın ve lekeli bölgeye bolca serpin (üzeri kapansın) beş dakika sonra sirkeli su ile halınızı silin.


Halı Lekesine Evde Çözüm; Amonyak

Su ile incelttiğiniz amonyak – su karışımı ile halınızı sildiğinizde en inatçı lekelerin bile çıktığını göreceksiniz. (bir kova suya bir çorba kaşığı kadar amonyak) Yine leke üzerine bir fincan beyaz sirke, 2 fincan su ve bir çorba kaşığı bulaşık deterjanı ile hazırladığınız solüsyonu uygulayabilirsiniz.  Son leke çıkarma önerimiz ise karbonat kullanımı. Karbonatı halının üzerine serpin ve yarım saat boyunca bekleyin ardından elektrik süpürgesi ile süpürün ve duru su ile yavaşça silin. Ayrıca karbonat halının tüylerini yumuşatarak kabartacağı gibi kötü koku ve bakterilerden de arındıran doğal bir üründür.

Halı Nasıl Silinir?

Halıyı direkt olarak deterjanlı su karışımına batırılmış ıslak bezle silmek, tozun altta sıkışmasına neden olur. Bu yüzden öncelikle halı yüzeyindeki tozları elektrik süpürgesi ile çekmelisiniz.

Halı Hangi Arındırıcı ile Temizlenmeli?

Özellikle ipek ya da el dokuması, yün – doğal halılarda işlem sırasında çok dikkatli olunmalıdır. Zira bu hassas ürünler kolayca aşınabilir, renk atabilir. Bu gibi ürünlerde el sabunu ya da Arap sabunu kullanabilirsiniz. Böylelikle halınız zarar görmez.

Halı Silme Bezi Nasıl Seçilir?

Halı silme işlemi çok fazla ıslaklık içermemelidir. Bu durumda ıslaklığı fazla tutmayan mikrofiber bezleri kullanabilirsiniz. Eğer fırçalayarak yıkayacak ya da silecekseniz, yıpratmayan oldukça yumuşak olanlardan seçmelisiniz.  Halı silmeye başlamadan önce mutlaka var olan lekeleri lokal olarak çıkarmalısınız.

Halı Yıkama Önerileri

Halılarınızı;

1 –  elde,

2 –  halı yıkama makinesi ile

3 –  profesyonel halı yıkama şirketlerini arayarak 3 farklı yöntemle yıkayabilirsiniz.

Eğer halılarınızı elde yıkayacaksanız;  fırça, süpürge, kova, bez, Arap sabunu/ halı şampuanı gibi gereçlerle işe koyulabilirsiniz. Halı yıkarken üzerinde deterjan kalıntısı kalmamasına dikkat etmelisiniz. Ardından endirekt güneş alan bir yerde tamamen kuruyana dek açık havada kurutmalısınız. Halı saçaklarının iyice temizlenmesi ve kirli kalmaması için fırça yardımı ile aralarını açarak iyice temizlemelisiniz. Kururken de ara ara tarayarak düz bir zeminde kurutmalısınız.

Halı yıkama makinesi kullanacaksanız,  halı yıkama şampuanları ve leke çıkarıcılarının makinenize uygun olanını seçmelisiniz. Halılarınız canlı renkleriyle parlasın ve tamamen arınsın istiyorsanız, parlatmak için silme suyuna sirke ekleyebilirsiniz. Ayrıca halılarınızın üzerinde inatçı lekeler yer alıyorsa,  çamaşır sodası yani sodyum karbonat karışımlarını da kullanabilirsiniz.

Ama daha da iyisi halılarınızı her zamankinden daha şık ve havalı gösterecek aynı zamanda da en iyi şekilde koruyarak hijyen tutacak Welsoft halı örtüsü modelleri ile kullanabilirsiniz. Antibakteriyel özelliklere sahip birbirinden şık ve dekoratif Welsoft halı örtüsü modelleriyle halılarınızı yıkamanıza ve temizlemenize bile gerek kalmaz. Bir kere silerek serdiğinizde halılarınız, Welsoft halı örtüsü sayesinde koruma altına alınır. Bu içeriğimizde de sizlere En iyi halı temizleme yöntemleri nden söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir