2020 Dekoratif Malzeme Trendi ile evinizi herkesten daha önce innovatif bir forma sokabilirsiniz. Dekorasyonu sıkı bir şekilde takip eden tüm mimar ve tutkunların bileceği gibi her yıl Paris’te Ocak ve Eylül aylarında düzenlenen Maison Objekt fuarı, gireceğimiz senenin dekorasyon trendleri konusunda  bir hayli ip ucu vermişti. 

Maison objekt fuarı dekorasyon konusunda her anlamda spoilerlar sunan bir platform. Burada senenin trend içeriklerine yönelik olarak tekstil ürünleri, mobilya çeşitliliği, aksesuar trendleri gibi alanlarda moda olacak ürünler sergileniyor. Ayrıca bu fuarda birçok tasarımcı ve iş birlikçi marka da ev sahibi olarak kendi standında hali hazırda yer ediniyor.  Yine yaklaşık 500.000 kişinin ziyaret ettiği fuarla birlikte Paris Design Week kapsamında da tasarımsal etkinlikler düzenlenmiş bulunuyor.

Eğer siz de dekorasyon alanındaki materyaller konusunda yeni sezonda hangi alternatifler var öğrenmek istiyorsanız içeriğimizi okumayı sürdürebilirsiniz.

Huzurlu Materyallerle Huzurlu Bir Eve Kapı Aralayın

Yeni senenin gelmesiyle birlikte dekorasyon alanlarının rahat, huzurlu dolu sığınaklara dönüştürüleceğinin müjdesini öndeki yazılarımızda iletmiştik. Evlerdeki bu dinginliği ve huzuru  sağlayacak başlıca malzemeler ise ahşaplardan oluşuyor.

Örneğin ahşap mobilya dizaynları, ahşap plaka, profil duvar dekorları, boydan boya uzanan ahşap taban ve tavanlar evleri kuşatacak diyebiliriz. Bu anlamda dilerseniz ahşabın ham halini kullanabileceğiniz gibi dilerseniz ahşabı renklendirerek de kullanabilirsiniz.

2020 Dekoratif Malzeme Trendi Ve Ahşap Kullanımı

Bu arada anhşap renklendirmek demişken grinin bu sene oldukça vurgulanan bir renk olduğunu da tekrar hatırlatalım. 2020 yılında oldukça trend olan bir diğer materyal ise kesinlikle beton olacak. Yani bu da demek oluyor ki evlerinde sıcak bir doku arayanlar ahşaba yönelebilecek.

Evlerde Beton Efektleri

Öte yandan evlerinde daha soğuk, modern ve donuk bir doku görmek isteyenler ise betona yüklenebilecek. Kısacası bu sezon evlerde çimento panel, aksesuar ve obje kullanımı geliyor. Hatta öyle ki çimentodan oluşturulmuş objeler hem ham, hem de işlenmiş formlarda karşımıza çıkabilecek.

Hatta bunun için çimentodan tasarlanmış objelere para vermek istemiyorsanız hazır olarak satılan beton hamurlarından satın alabilir ya da evde küçük bir alanda kendi çimentonuzu kararak ucuza mal ettiğiniz objeleri bile sergileyebilirsiniz.  

Örneğin bu şekilde ağır ve işlemeli dekoratif ayna çerçeveleri ya da duvar panoları bile oluşturabilirsiniz. Ayrıca geçen yıldan hatırlayacağınız gibi çıta, iskeleti kenar kaplama ve aksesuarlarda 2019 yılında bol bol bakır ve rose gold tonu kullanımı modaydı. Bu sezon ise bu trend yerini pirinç ve metal aksesuarlara bırakıyor. Bu içeriğimizde de sizlere 2020 Dekoratif Malzeme Trendi nden söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir