Kombi Bakımı Nasıl Yapılır başlıklı içeriğimizi okuyarak hem canınızı hem de bütçenizi koruma altına alabilirsiniz. Umanlara göre evlerde bulunan kombilerin bakımını yılda en az bir kez yaptırmamız gerekiyor.  Zira bu durum hem sıhhi açıdan, hem de kombilerin yüksek performansla çalışarak doğal gaz faturasını yükseltmemesi için ehvem durumlardan…  

Aslında bu bakım için en uygun zaman kış gelmeden önceki son bahar aylarıdır. Ama kombi bakımınızı henüz yaptırmadıysanız yine de geç kalmış sayılmazsınız. Kombin bakımı yaptırırken bu işi işin ehli kişilere yaptırmanız gerekiyor. Böylelikle olası arızaların hatta tehlikelerin önüne geçebilir ve doğal gaz faturalarınızı düşürebilirsiniz. Zira bu bakımı gecikmeden yaptıran bireyler, daha az fatura öderken, kombilerinin uzun ömürlü olmasını da sağlıyor.  Bakımsız kombiler ise olası kazalara kapı aralıyor. Kısacası kış mevsiminde daha hesaplı ve güvenli ısınma sağlamak istiyorsanız kombi bakımını aksatmamalısınız.

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Öncelikle sıcak su ve kalorifer randımanı durumu kontrol edilir. Su sızdırmazlık kontrolü de bunu takip eder. İç kısım açılarak tozlanma varsa kombi tozları temizlenir. Kombi yanma odası brülörü temizlenir. Aynı anda elektrik bağlantı noktaları ve hatları kontrol edilir. Sırasıyla;baca fanı , genişleme tankı, kombi kalorifer dönüş filtresi gözlemlenir.

Yetkili Kombi Servis Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle çağırdığınız servis ekiplerinin yetki belgesini görmelisiniz bununla birlikte bakım esnasında uygulayacakları adımları öğrenebilirsiniz.

Kombi Bakım Uygulamaları Sırasında Bunlara Dikkat

Servis elemanı kombi kapağını açmadan sıcak su ve kalorifer tesisatı ısıtma testini yapmalıdır. Kritik güvenlik aksamlarından olan bacalı kombi -limit sensörü ve çekiş yeteneği, yoğuşmalı kombilerin su haznesi temizliği artı çamur ayrıştırıcısı kontrol edilmelidir.

Kombi Bakımı Yapılmadığında Karşılaşılabilecekler Nelerdir?

Kombi bakımı periyodik olarak yaptırılmadığında cihazın ömrü kısalacaktır ayrıca yüksek verimle çalışmaz, bütçenize zarar verir, ekstra büyük arızalarla yüksek ve beklenmeyen maliyetlere neden olur. Aşırı doğal gaz tüketimine, fazla fatura ödemenize, enerji kaynaklarını yanlış tüketmenize neden olur, cihazın yanma ayarları bozulur, mekanlar yeterince ısınmaz, can güvenliği sağlamaz.

Kombi Kullanırken Doğal Gaz Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Pencerelerin çift cam olmasında yarar vardır,  radyatörlerin ön ve üst kısımları eşya ya da mobilyalarla kapanmamalıdır. Pencerelerin kenarları plastik süngerlerle izole edilebilir. Evlerde önerilen sıcaklık; oturma odası için 22, yatak odaları için 20 derece olmalıdır. Bu sayılar 1 derece düşürüldüğünde yakıttan büyük ölçüde tasarruf edilebilir. Odalara termostat takarak bunu takip edebilirsiniz. Kombiler sık sık açıp kapatılmamalı aksine düşük ayarda sürekli çalıştırılmalıdır.

Adım Adım Kombi Bakımı

U manometre – gaz basınç kaçak testi kontrolü, Modülasyon ve kapasite ayarları, filtre- vana temizliği, baca – baca grubu temizliği, sızdırmazlık kontrolü, genel parçaların dış temizlikleri, Sirkülasyon pompasının kontrolü, elektriksel kontrolleri,  hava basınç kontrolü, yanma odası, brülör, eşanjör kontrolü, Üç yollu vana kontrolü, elektrik voltaj, su basınç ve gaz basınç değerlerinin ölçümlerini yaparak kombinizi amatör bir şekilde kontrol altında tutabilirsiniz. Bu içeriğimizde de sizlere Kombi Bakımı Nasıl Yapılır konusundan söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir