Home Ofis Dekorasyon trendlerinden haberiniz var mı?… Teknoloji çağında yaşıyor olmamızdan ötürü dijital yöntemler sayesinde evden çalışabiliyor ve gelişmiş mesai sistemlerinden yararlanabiliyoruz. İnternet üzerinden sadece online iletişim gerektiren işlemler sağ olsun ‘ home ofis’ çalışma kolaylığı oldukça yaygınlaşmış bulunuyor.

  Eğer siz de evde çalışmaya ihtiyaç duyuyorsanız size gereken hoş ve kullanışlı bir home ofis  dekorasyon stili olmalı. Bunun için nasıl bir çalışma ortamına ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz yeterli. Örneğin mobilya stili, rahat bir koltuk, zemin ve duvarlar konusunda stilinizi ve zevkinizi kullanabilirsiniz.

 Home Ofis Dekorasyon Konusunda Hangi Alanı Kullanacaksınız?            

Kullanacağınız alan olarak evin kuytu bir köşesini seçmek yerine en sevdiğiniz alanı seçtiğinizde yaptığınız işten daha çok keyif alabilirsiniz. Evin hangi bölümünü seçeceğinizi belirledikten sonra şimdi  mobilya, aksesuar, ışıklandırma, zemin, duvar kaplaması unsurlarını belirlemelisiniz.

Bu arada ofis ortamının düzenli ve sade olması önemli… Çünkü işlerinizle meşgulken zihninizi yoracak veya dikkatinizi dağıtacak ögeler ortalık yerde sizi meşgul etmemelidir.  Çalışma ortamı olarak evin büyük ya da küçük odalarından birini seçtiğinizde objesel kalabalıklık derecesini buna göre ayarlamanız gerekir.  Sade ve şık bir dekorla kalabalıktan uzak bir çalışma odası seçtiğinizde kendinizi gürültüden de yalıtmış olursunuz.

Çalışma odasında kullanılan spotlar, aplikler, tavan lambası ve raf ışıklandırmaları geç saatlerinde de çalışma imkanı konusunda size imkan sunacaktır elbette bu aksesuarları yine odanın ergonomisine yönelik olarak belirlemelisiniz.

Çalışma Odasında Yeşil Bitki Ferahlığı

Yine ortamınız oturma odası yerine özel bir çalışma odası olsa da  bitkilendirmenin mekana  ferahlık ve dinginlik katacağını unutmamalısınız. Çalışma odanızda etkili bir bitkilendirme yaptığınızda dekorunuzu zenginleştireceğini unutmamalısınız.

Bu konuda çiçekliklerde, masa ve sehpada saksı bitkilerini kullanabileceğiniz gibi son trend olan duvar bitkilendirme yöntemlerini,  cam bitkilendirme alanlarını ve dayanıklı teraryumları da kullanabilirsiniz.

Yine mobilya olarak fonksiyonel  bir masa,  ergonomik bir çalışma koltuğu, kolayca kullanabileceğiniz bir raf kitaplık sistemi çalışma odanızın olmazsa olmazlarından olacaktır. Eğer kullanacağınız oda küçükse açılır kapanır özellikli, modüler mobilyalar size yer tasarrufu sağlar.

Ayrıca ısı ve ses yalıtımının da çalışma odalarında önemli olduğunu hatırlatalım. Çalışma sırasında odanızın ısı dengesi üşütmemeniz ya da rehavet vermemesi açısından ne kadar önemliyse gürültü sorunu olması konsantrasyonunuzu  etkileyebilir.

 Motivasyonunuz açısından öncelikle ısı ve ses yalıtımı hatta havalandırma ve soğutma yaptırmanızı öneririz.Bu içeriğimizde de sizlere Home Ofis Dekorasyon konusundan söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir