2020 Hygge Trendi nedir?… “Hygge” kelimesi ne demek birçoğumuz geçen yıla kadar bilmiyorduk. Oysaki hayatımız boyunca bu  hiç duymadığımız kelime evlerimizi dekorasyon konusunda sardı kavurdu bile… İskandinav ülkelerinde rahatlık, huzur veren konfor yurdu olarak anılan bu kelimenin güzel Türkçemizde ise tam bir karşılığı yok.

İskandinavların ve özellikle de Danimarkalıların yaşam felsefesi olan hygge tarzı, mutlu ve konforlu bir yaşamı çağrıştırıyor. Bu yaşam şekli oldukça basit, şatafatsız ve yüksüz … Tam olarak açacak olursak hyyge kelimesi;  yün çoraplar, çikolata, sakin müzikler, mum ışığı, yanan bir şömine ateşi, dağ evi konsepti ve İskoç battaniyesi demek. Bu gibi bir ambiyansın içindeki keyfi siz düşünün artık…

Hygge Stiliyle Dünyanın Mutlu Ülkeleri Bir Arada

Uzun zamandır dünyanın en mutlu ülkesi olarak bilinen Danimarkalıların yaşamlarındaki bu mutluluğun sırrı ise hygge yaşam tarzında saklı. Bu yüzden de her kesin imrenerek baktığı bu ülkenin dekorasyon standartları tüm dünyayı sarmış durumda.

İskandinav kuşağı ne yazık ki uzun, soğuk ve karanlık İskandinav geceleri ile ünlü aynı zamanda. Kısacası geyiklerin, karlar üzerinde kayılan kızak keyfinin yanı sıra bu gibi zorluklar da var ülkede.  Ama öte yandan İskandinav insanı kurduğu keyifli akşam yemeği sofrasıyla, en sevdiği fincanda içtiği çayıyla,  aylık dergileri karıştırarak ve favori fotoğrafları çerçevelere yerleştirerek yarattığı anı köşeleriyle bu negatiflikleri de aşıyor. Yani hyyge felsefesinde önemli olan küçük mutluluklara anın tadını çıkarmak.

Hem Yaşam Tarzı Hem de Dekorasyon Stili

Siz de bilhassa kış aylarında evinizde yaptığınız hygge dokunuşlarıyla Danimarkalıların mutluluk sırrını paylaşabilir ve samimiyet kokan mekanlar yaratabilirsiniz.

Dünyada mum tüketiminde Danimarka ve diğer İskandinav ülkelerinin lider olduğunu biliyor muydunuz?…  Dilerseniz siz de evinizin ışıklandırmasını daha yumuşak bir tona çekerek huzur dolu loş ortamlar yaratabilirsiniz.  Yumuşacık battaniyeler, tüylü birkaç yastık, renkli halılar, size özel bir puf, koltuk şalı ve battaniye ile de bu huzuru elde edebilirsiniz.

Hygge stili için büyük ve astronomik fiyatlardaki yenilikler yapmaya ihtiyacınız yok.  Unutmayın burada önemli olan sadece sizin ve ev halkının mutluluğu.  Size iyi hissettiren her şey evinize dahil olabilir tıpkı duvarda asılı olan özlü bir söz gibi.

Ayrıca Hygge felsefesinde sosyalleşerek arkadaşlarla geçirilen zamanlarda paylaşılan kek, kurabiye, yemek,  çay veya kahve – fondü gibi lezzetler de yer alıyor. Yine hobi olarak masa üstü oyunları da özel bir eğlence kaynağı. Bu içeriğimizde de sizlere 2020 Hygge Trendi nden söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir