2020 Kendin Yap DIY Siyah Mutfak tasarımları ile ilgili olarak yeni bir mutfak kalkışması planlıyorsanız sizler için hazırladığımı bu içeriği okumadan eylem yapmamanızı öneririz. Biliyorsunuz ki bu yıl siyah mutfak tasarımları çok moda. Modern, çağdaş ve son derece innovatif olan siyah mutfaklar gerçekten de çok şık ve elegan duruyor.

Eski mutfağınızı yenileyeceğiniz zaman elbetteki hazır mutfaklardan satın alabileceğiniz gibi kendi alanınıza uygun ölçüler vererek marangozlara da sipariş edebilirsiniz. Ama bu atılımlarınız size çok pahalıya mal olacaktır.

Bu konuda en ekonomik yöntem ise boya ve fırçalarını elinize alarak yenileme işlemine girişmek. Basit alışverişlerle çoğu yerde bulabileceğiniz malzemeleri uygun bütçelere satın alabilir ve bilek gücüyle birkaç günde mutfağınızı yenileyebilirsiniz. Hele bir de yakınlarınızdan ya da arkadaşlarınızdan yardım alırsanız işlemleriniz çok daha kısa sürede biter.

Eski mutfağınızı siyaha dönüştüreceğiniz zaman almanız gereken malzemeler listesini şöyle sıralayabiliriz.

2020 Kendin Yap DIY Siyah Mutfak İçin Gerekli Malzemeler Listesi

Boya; Cadence veya Rich markalarına ait olan mat siyah boya. (miktarı mutfağınızın alanına göre değişmektedir)

Kolay sürüm açısından köşeler için ipek fırça ve rulo fırça

Boyayı sabitleyerek fixleme işlemi için vernik çeşitleri.

Yer karolarının dönüşümü için desenli stencıl aktarım kağıtları

Öncelikle rahat bir boyama alanı elde etmek için mutfak dolaplarının kulplarını sökün ve bir yere kaldırın. Ardından boyanmasını istemediğiniz yerler varsa koruyucu kağıt bant yapıştırarak koruma altına alın (örneğin tezgah kenarları, kullanacağınız kulplar, dolapların varsa cam kısımları v.b.)

Mutfak Dolaplarını Boyama

Artık başlayabilirsiniz. Öncelikle boyanızı küçük ölçeklerde (boyanın kurumaması önemli) uygun ve geniş ağızlı bir kaba dökün ve sünger rulo fırçanıza aktarın. Sonrasında fazla boyadan fırçayı arındırarak (Bu işlemi pürüz oluşmaması için her boya yükleme aşamasında yapmakta fayda var) dolap kapaklarını boyamaya başlayabilirsiniz. Dolaplarınızın orta kısımlarından başlayarak boyarsanız daha kapatıcı bir işlem yaparsınız, hem boyanız da ziyan olmaz.

Tüm dolap kapaklarını bu şekild boyayarak bitirdikten sonra çıtalara ve kenar detay gerektiren kısımlara geçebilirsiniz. Bu kısımları fırça yardımıyla detaylıca yapabilirsiniz. Normalde size önerdiğimiz kaliteli boyaları kullanırsanız (Rich – Cadence) yüzeyler tek seferde kapatacaktır. Kapanmadığı taktirde 3 kat boya uygulayabilirsiniz. Boyayı çoğaltmayı amaçlıyorsanız 1/3 oranında su ile karıştırabilirsiniz.

Boya işlemi bittikten sonra mutlaka en az 1 gün beklemeniz gerekir. Eğer 2 kat boya atmanız gerekiyorsa katlar arasında da her kat için mutlaka bir gün arayla beklemelisiniz. Aksi taktirde boyanız homojen şekilde kurumaz.

Kendin Yap Siyah Mutfak Vernikleme İşlemi

Şimdi yaptığınız boyama işleminin mikslenmesi için vernikleme işlemine geçebilirsiniz. 2020 Yılında mutfak trendleri mat olduğundan mat vernik almanızı öneririz. Bunun için mat ya da yarı mat şeffaf vernik kullanabilirsiniz. Tüm dolapların üzerinden fırça yardımı ile 1 kat şeffaf vernik geçtiğinizde boyanız fikslenecektir. Daha garantili olsun istiyorsanız yine sürdüğünüz 1. kat verniğin kurumasını bekleyerek (min. 6 saat) 2. kat vernik geçebilirsiniz.

Artık mutfak dolaplarınız hazır. Kulplarınızı takabilir ya da yenisini satın alarak yerlerine yenilerini takabilirsiniz. Dilerseniz eski dolap kulplarını boyayarak da kullanabilirsiniz. Eğer tezgah arası seramikleri yenilemek istiyorsanız önerdiğimiz boya markalarının dilediğiniz rengi ile bu kısımları da boyayabilirsiniz. Hatta dilerseniz yapışkanlı kağıt veya boyutlu yapay seramik çıkartmalarından da kullanabilirsiniz. Gördüğünüz gibi ekonomik bütçelerle DIY mutfak yenileme önerilerimizde çareler tükenmiyor.

Eğer mutfak tezgahını yenilemek istiyorsanız aynı çeşit boyaları kullanarak ve aynı yöntemlerle tezgahları da boyayabilirsiniz. Yalnız bu kısımda tezgahlar taş veya mermer olduğundan (bu kısımlar ıslak zeminler olduğundan ve sabitleme işlemi daha kalıcı olması gerekliliğinden) son aşamada tezgahlarda taş vernik kullanmalısınız. Taş verniği attıktan sonra 2 – 3 gün iyice kurumasını beklemeli ve 2. katı uygulamalı ardından yine aynı şekilde (2 – 3 gün daha) kurumasını beklemelisiniz. Eğer tezgah yenileme işleminde yeni mermer görselleri olsun istiyorsanız epoksi resin mermer uygulamalarından da yararlanabilirsiniz. (bkz; pouring efekt uygulamaları – resin mermer)

Mutfaklarda Son Trend Vintage Zemin Karosu Uygulaması

Tüm bu işlemlerin ardından sıra mutfak zeminlerine geldi. Elbette her şeyi yapıp zemini unutmak olmaz öyle değil mi? Bunun için mutfağınızın zeminine uygun olan ve yeni trendlere göre vintage stillerini anımsatan stensıl kağıtlardan almalısınız. Zemin için seçtiğiniz stencil kağıdını mutfak zemininin bir köşesinden başlayarak düzenli aralıklarla zemine bant yardımı ile yapıştırın ve siyah boyaya bandırdığınız rulo ile taşırmadan stensıl kağıdın üzerinden geçin.

Bu işlemi tüm mutfak zemini tamamlanana dek tekrarlayın. Sonrasında kurumasını bekleyin. Ardından tüm zemine dikkatli bir şekilde sünger yardımı ile taş vernik sürün. Bunu yaparken yerler tozlardan arındırılmış olmalı ki temiz ve pürüzsüz bir vernik uygulaması olsun. Ardından 3 gün bekleyin ve zeminde aynı işlemi tekrarlayın. İşte… Artık yepyeni ve son trendlere uygun siyah mutfağınız kullanıma mutfağınız hazır.

Siyah Mutfaklarda Kullanabileceğiniz Modern Aksesuar Çeşitleri

Her modern ruhlu mutfağın kendine yakışır bir aksesuar trendi olduğu gibi elbette siyah mutfakların ruhuna uygun olanları da var. Resimleri incelediğinizde size bu konuda bazı fikirler verecek örnekleri bulabilirsiniz. Ayrıca siyah mutfaklarınıza en çok yakışacak grafik desenli uygun ve nötr renklerdeki Welsoft halı örtüsü modellerimizle de mutfak halılarınızı lekelerden en iyi şekilde koruyabilirsiniz. Bunun için halı örtüsü galerimizi gezmeden sayfalarımızdan ayrılmamanızı öneririz. . Bu içeriğimizde de sizlere 2020 Kendin Yap DIY Siyah Mutfak tasarımlarından söz ettik.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir