2021 Bohem Dekorasyon Stili, tarzını tam olarak özgür ruha sahip kişilerden ve mekanlardan alıyor desek yeridir. Öyle ya zaten Bohem tarzı da tam olarak özgür ruhların evlerindeki karakteristik yansımasıdır adeta. Üstelik hepimizin bildiği gibi bu tarzın birçok artısı var ki onları da bu içeriğimizde sizler için sıralayacağız.

Örneğin evinizi bohem tarza dönüştürmek istediğinizde obje ya da mobilya alırken sıklıkla yer değiştirebilen ürünleri seçebilirsiniz. Çünkü bohem deko stilinde zorlama, kaideler ve şartlandırma pek de yer almaz. Başta da söylediğimiz gibi ruhunu özgürlükten alır zira. Örneğin varlığını sadece minderlerle sürdüren bir oturma grubu dahi yaratabilirsiniz bu stilde. Renkli kırlent ve yastıklar ile rahat bir oturma alanı düşünün örneğin.. İşte bu tam da bir boho stilidir.

Ek olarak boho stilindeki tüm ürünler (sehpadan koltuğa) alçak materyallerden oluşur. Oturduğunuzda içine gömüleceğiniz rahat ve alçak koltuklar tam da boho ailesinin bir ürünüdür mesela. Rahat puflar da buna dahil… Zira mobilyaların alçak boyu, mekanı o denli samimi, rahat ve otantik kılar.

Renkli Boho Ailesi

Boho tarzı dekorasyon denildiğinde ilk akla gelen cüretkar ve canlı renkler olur. Pembe, yeşil, sarı, mor, tur, turkuaz, hardal, turuncu her ne ararsanız o renk tonu vardır içinde. En çok da sıcak toprak tonları (kahverengi, turuncu, sarı, hardal, yeşil gibi) kullanılır. Aksesuarlarda ise metalik renkleri ya da mücevher tonlarını tercih edebilirsiniz.

Renkli kanepe, kırlent, puflar, yer minderleri ve halı oyunlarıyla bohem bir mekanı uçurabilirsiniz örneğin.

Dağınık Görsel

Kuralsız boho stili, özgür bir dekor düzeni taşıdığından odadaki dağılımı da düzensiz bir tarzdadır. Şekil olarak minimal ev dekorasyonunun tam da karşısında yer alır. Evet belki tek başına anlam ifade etmeyen eski eşyalar zihinlerde karmaşa yaratsa da bu tarz materyallerle romantik bir Bohem stili tasarlanabilir.

Bohem Tarz = Renklerin Gücünü Kullanmak

Gücünü renklerden alan Boho tarzının göstergesinin patlak ve karma renk cümbüşü olduğundan söz etmiştik. Çünkü ismiyle müsamma boho stilinin çingene kültüründen esinlendiğini biliyoruz. Böylelikle bu özgür dekorasyon tarzında kontrast renkler de dahil uyumsuz renkleri bile hikayenin içine katarak ‘uyumsuzluğun uyumunu’ yakalayabilirsiniz.

Duvardan akan rüzgar çanları, doğallık yüklü duvar süsleri, dreamcatherlar, makrome örgüsü duvar süsleri de bu stilin olmazsa olmazlarındandır.

Yine kabartmalı – kakmalı metal objeler, kandil lambaları da bu otantik ruhlu stilin evlerdeki yansımalarındandır.

Bu arada duvar örtülerinin de boho dekorasyon stilinde bolca yer aldığını belirtelim. Bu içeriğimizde de sizlere 2021 Bohem Dekorasyon Stili nden söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir