2021 Dekorasyon Trendi Kabarık Osmanlı Desenleri adeta görkemli sarayları evlerimize getirircesine geri dönüyor bu sezonda. Geçmişte büyük izler bırakan Osmanlı, her kesin de bildiği gibi ince işçilikleriyle ünlüdür. Görkemli kumaşlardan tasarlanan ihtişamlı işlemelerle donanmış; halılar, kırlentler, sedirler, kakmalı gümüş – bakır sehpalar, şatafatlı avizeler, her zaman Osmanlı Dönemini vurgulayan dekorasyon temalarındandır. İşte kabartmalı desenler de bunlardan biri…

Varaklı İşlemeli Osmanlı Kabartmaları

Varaklı işlemeli, yaldızlı halleriyle eski stil brokar tarzı kabartmalı ve 3 boyutlu kumaşlar bu seze çok trend anlayacağımız. Elbette bunlar klasik dekorasyonun öğelerinden ve geçmişte de Osmanlı’da muhteşem izler bırakmış elemanlar. Kısacası siz de klasik stilde dönem trendi Osmanlı dekorasyon modasından hoşlanıyorsanız ve bu stili evinize taşımak istiyorsanız Osmanlı motiflerini kartelanıza ekleyebilirsiniz.

Osmanlı Motifli Asma Tavan

Yukarıdaki örnekte ise Osmanlı desenleriyle bezeli olan ve sıra dışı tavan hayal edenlere hizmet edecek harika bir asma tavan modeli görüyoruz. Eğer ihtişam arayışındaysanız bu tarz gergi tavanı modelleriyle siz de evlerinizdeki şatafat yoğunluğunu arttırabilirsiniz.

Aynı şekilde yatak odalarında kullanabileceğiniz ahşap oymalı / altın yaldızlı yatak başlarıyla da Osmanlı kabartmalı motif detaylı halı , duvar ve perde tekstil detaylarını bütünleştirebilirsiniz.

Klasik Kabartmalı Duvar Kağıdı Motifleri

Dekorasyonda bütünlük sağlayabilecek olan duvar kağıdı ve perdeler Osmanlı havasını evinize kolaylıkla taşıyabilecek olan imgelerdendir. Bordo renkli, metalik, lacivert, siyah, kırmızı tonlarındaki sade ya da floral desenli öğeler de aynı şekilde.

Örneğin kabartma desenli oturma sedirleri, berjer koltuklar, oymalı dolaplar ve yine işlemeli duvar halıları Osmanlı tarzındaki dekoratif objelerle güzel bir bütünlük sağlayacaktır. Yukarıdaki örnekte de köşe sedir ahşap ve minder bölümlerinde kabartmalı Osmanlı desenleri kullanıldığı gibi perdelerde de aynı efektlerden yararlanılmış.

Özel Niş Kabartmaları

Aynı şekilde duvar niş kabartmalarında da benzer desenler kullanılarak aynı etki yaratılabilir.

Zemin Ve Basamaklarda Kaplama Detayları

Oda halılarından merdiven kaplamalarına kadar buradaki örnekte de Osmanlı desen efektlerini görmekteyiz.

Burada ise duvar seperatörlerinde Osmanlı 3d efekt kabartmalarından yararlanılmış. Bu içeriğimizde de sizlere 2021 Dekorasyon Trendi Kabarık Osmanlı Desenleri nden söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir