2021 Dekorasyonunda Yeşil Bitki Trendi bu günkü konumuz… Yeşil doğanın, insan ve canlılar üzerinde her zaman olumlu bir etki yarattığını bilmeyen yok. Dingin, sakin, dinlendirici renk tonları ile yeşil bitkiler, biz insanoğlunu apartman duvarlarının yani dairelerimizin içindeki sıkışmışlık duygusundan kurtarıyor ve bir nebze olsa da 7/24 bizlere doğayla buluşmuşluk hissiyatı yaşatıyor. Elbette bu durum psikolojimiz üzerinde rahatlatıcı ve olumlu bir rehabilitasyon etkisi yaratıyor. 2020 başlarından beridir de yorgun insan psikolojisini fark etmiş olan dekoratörler; safari, tropikal, otantik , iskandinav gibi dekorasyon stilleriyle evleri yeşilliklerle buluşturmaktalar. Bu da yeşil bitkileri sıradanlık yerine aynı zamanda evlerimize bir stil yaratarak taşıma imkanı sunuyor bizlere.

Yeşillenmiş Özgür Ve Stil Sahibi Evler

Elbette çiçekleri ve bitkileri sever kişiler olarak evlerimizde dilediğimiz bitkiye bakarak istediğimizi yetiştirebiliriz. Ama bazı tropikal bitkiler var ki bunlar evleri rahatlatırken aynı zamanda son derece tarz ve çizgi sahibi bir çehreye de kavuşturuyor. Örneğin Asyatik bitkiler, bazı mini palmiye cinsleri, siccaslar, kılıç bitkisi türevleri, kauçuk bitkisi, Bonzai, kaktüsgiller, deve tabanı, Benjamin, turunçgil türevleri, sukulentler, muz ağaçları, hurma bitkisi, spastafilolar bunlara sadece birkaç örnek.

Yeşil Bitkilerle Dolu Dinlenme Köşeleri

2020 yılında başlayan ev yeşillendirme trenleri 2021 yılında da dekorasyon öğelerini oluşturarak varlığını sürdürüyor anlayacağınız. Bu trend kapsamında dilediğiniz yeşil bitki türevlerini, evinizin dilediğiniz köşesinde konuçlandırabilirsiniz. Örneğin bu günün yorgunluğunu çıkardığınız, misafirlerinizi ağırladığınız sofanız ya da çay içme bölümünüz olabilir. Gördüğünüz gibi yeşil bitkiler bu gibi alanların back raunduna çok yakışmış.

İster Dikey, İster Sarkıt

Evinizin girişinde ya da okuma – çalışma alanında detay olarak sergileyebileceğiniz çiçekleri dilerseniz dikey gövdeli bitkilerden seçebileceğiniz gibi dilerseniz sarkıt türevlerinden de seçebilirsiniz. Modern bir yansıma için taş saksılar ya da çok trend olan hasır çiçeklikler yerinde bir seçim olabilir.

Bitkileri Tropikal Dekorasyon Türevleriyle Birleştirin

Son yıllarda evleri büyük oranda rahatlatıcı olan bazı dekorasyon biçimleri var ki o da tropikal, Zen, iskandinav dekorasyon stilleri gibileridir. Eğer siz de bu stillerden birini seçtiyseniz ev yeşillendirmek çok daha zevkli ve kolay olacaktır sizler için. Zira bu tarzlar yeşillendirme çabasını çok güzel bir şekilde kaldıran öğelerdendir. Bu içeriğimizde de sizlere 2021 Dekorasyonunda Yeşil Bitki Trendi nden bahsettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir