2021 Katmanlı Halı Modelleri başlıklı yazımızla yeniden sizlerle birlikteyiz. Dünya, tekstilden – dokuma tekniklerine kadar bir çok konuda yol alsa da hatta dijital baskılarla halılarda harikalar yaratılsa da geçmişe ve doğala dönüş özlemi insanoğlunun hala susuzluğunu çektiği yansımalardan… Sözün özü etrafımıza dönüp şöyle bir baktığımızda köy evlerinde görmeye aşina olduğumuz o basit kilimlerin yok sattığını görüyoruz. İşte bu sade – neşeli aynı zamanda da kullanımı son derece basit ve kolay olan ince kilimlerin yarattığı bir moda stili var son zamanlarda. Bu akımın adı ise katmanlı halı modası.

Üst Üste Serilen Kilimlerle Farklı Bir Halı Trendi

Kilimleri bilirsiniz. İp ve dokuma stilleri oldukça incedir. Bu ince dokuma yapılarıyla da yere bir kaç kat serme imkanı sunuyorlar. Bu sayede kilimler yerde hem kalın bir dolgunluk, hem de gözlere zengin bir doygunluk sunan ifadeler yaratıyor.

Eviniz ister basit bir köy evi, ister yalın bir yazlık, isterse de bir kent evi olsun… Dilerseniz siz de bu akıma uyabilirsiniz bu günlerde. Sade kilimlerle zeminleri doldurabilir, zengin renkli kilimlerle de evinizin dekorasyonunu ısıtabilirsiniz.

Dilerseniz büyükten küçüğe üst üste yayarak kullanabilir, dilerseniz de ard arda serebilirsiniz zeminlere.

Renk Uyumu Şart Değil

Yerlere çeşit türlü kilim çeşnisi sererken ise renk uyumu mecburi değil. Dilerseniz zıt renkleri, farklı desendekileri kullanabilirsiniz. Ama dilerseniz de birbiriyle kombin renkleri kullanabilirsiniz. Kontrast ya da uyumlu kilimlerle zeminlerde renk ve desen oyunları yaratabilirsiniz kesinlikle. Zira bu dekorasyon tavrı 2021 yılında çok trend bilesiniz.

İnce kilimlerin zeminlerde yaratabileceği tek bir sorun var ki o da katlanarak takılmaya sebep olabilmeleri. Bu sorunu ise çift taraflı bantları kullanarak ortadan kaldırabilirsiniz. Hem üst üste serdiğiniz kilimleri, hem de zeminle temas eden kısımları çift taraflı bant ile birbirine yapıştırabilirsiniz.

Hatta dilerseniz geleneksel kilimlerin üzerine post atarak dahi kullanabilirsiniz.

Sözünü ettiğimiz gibi bu bohemistik ve otantik stili dilediğiniz her mekanda kullanabilirsiniz. Zira katmanlı halı trendi 2021 yılının en ilgi çekici uygulamalarından birini oluşturacak gibi görünüyor. Bu içeriğimizde de sizlere 2021 Katmanlı Halı Modelleri nden söz ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir